Algemene toegankelijkheid
 2016

Cultuur is voor iedereen, vinden wij bij Over het IJ Festival. Daarom hebben wij in samenwerking met Stichting 5D maatregelen getroffen om het festival toegankelijker te maken.

Als je minder valide bent en extra ondersteuning wenst, horen wij dat graag vooraf aan je bezoek. Zo kunnen wij regelen dat je het festival op je gemak kunt bezoeken. Je kunt ons per mail op de hoogte stellen van jouw bezoek. Het mailadres is: info@overhetij.nl of neem contact op met ons kantoor via 020 – 4922229.

Zo maken wij Over het IJ Festival beter toegankelijk:

  • Extra goed leesbare bewegwijzering.
  • Zoveel mogelijk voorstellingen zijn rolstoeltoegankelijk. Deze voorstellingen zijn te herkennen aan het  rolstoelicoontje bij de voorstellingen in het dagschema.
  • Bij de containers waarin veel van de voorstellingen plaatsvinden, staan vrijwilligers die je helpen als je moeilijk ter been bent. Ook bij de locaties zijn publieksbegeleiders aanwezig. Tevens zijn 9 Zeecontainervoorstellingen met een rolstoel toegankelijk.
  • De pont naar de werf vanaf station Amsterdam Centraal en Westerdoksdijk is rolstoeltoegankelijk.
  • Het Festivalhart en het daarop aangesloten Pllek zijn rolstoeltoegankelijk. In Pllek bevindt zich ook een invalidentoilet.

Mocht je suggesties hebben voor meer of betere toegankelijkheid, dan horen we dat graag.

Programma voor doven en slechthorenden
Op donderdag 14 juli zullen twee verschillende voorstellingen uit ons programma worden vertaald door een NGT-tolk: De Onzichtbare Man van Orkater & Michiel Voet en Sauerkraut van Laura Vroom. Ook kunnen doven en slechthorenden met het Over het IJ Festivalbandje een viertal andere voorstellingen binnen het Zeecontainer- en Nieuwe Makers programma bezoeken die toegankelijk zijn zonder de aanwezigheid van een NGT-tolk.

Dovenprogramma op donderdag 14 juli
Zeecontainerprogramma: Sauerkraut – Laura Vroom: 17:45 en 18:45 met NGT-tolk
De Onzichtbare Man – Orkater & Michiel Voet: 20:30 met NGT-tolk

Programma Over het IJ Festivalbandje toegankelijk voor doven en slechthorenden zonder NGT-tolk
I am (t)here now  – The Narrative Collective
You See Green, I Say Gray – MAN || CO
Amatourist – Kajetan Uranitsch
Iemand komt van binnen – Marte Bonenschansker/Het Huis Utrecht (Reserveren verplicht)

Reserveren voor de dovenvoorstellingen op donderdag 14 juli is verplicht, i.v.m. de aanwezigheid van een NGT-tolk. Laat ons uiterlijk dinsdag 12 juli via kassa@overhetij.nl weten of je gebruik wilt maken van dit aanbod, welke voorstelling(en) je wilt bezoeken en met hoeveel personen je komt. Op de overige dagen (8 t/m 17 juli) kun je met het Festivalbandje de hierboven genoemde voorstellingen op eigen gelegenheid bezoeken. Let wel op dat reserveren voor de één-op-één voorstelling van Marte Bonenschansker verplicht is: vermeld hierbij ook dat je doof of slechthorend bent, Marte zal hierop de voorstelling voor je aanpassen.

Om alle voorstellingen met NGT-tolk en de viertal zeecontainervoorstellingen te bezoeken dient u dus zowel een Fesitvalbandje als een regulier ticket voor De onzichtbare man te kopen.