Cultuur is voor iedereen, vinden wij bij Over het IJ Festival. Daarom hebben wij in samenwerking met Stichting 5D maatregelen getroffen om het festival toegankelijker te maken.

Als je minder valide bent en extra ondersteuning wenst, horen wij dat graag vooraf aan je bezoek. Zo kunnen wij regelen dat je het festival op je gemak kunt bezoeken. Je kunt ons per mail op de hoogte stellen van jouw bezoek. Het mailadres is: info@overhetij.nl of neem contact op met ons kantoor via 020 – 4922229.

Zo maken wij Over het IJ Festival beter toegankelijk:

  • Extra goed leesbare bewegwijzering.
  • Zoveel mogelijk voorstellingen zijn rolstoeltoegankelijk. Deze voorstellingen zijn te herkennen aan het  rolstoelicoontje bij de voorstellingen in het dagschema.
  • Bij de containers waarin veel van de voorstellingen plaatsvinden, staan vrijwilligers die je helpen als je moeilijk ter been bent. Ook bij de locaties zijn publieksbegeleiders aanwezig. Tevens zijn 9 Zeecontainervoorstellingen met een rolstoel toegankelijk.
  • De pont naar de werf vanaf station Amsterdam Centraal en Westerdoksdijk is rolstoeltoegankelijk.
  • Het Festivalhart en het daarop aangesloten Pllek zijn rolstoeltoegankelijk. In Pllek bevindt zich ook een invalidentoilet.

Mocht je suggesties hebben voor meer of betere toegankelijkheid, dan horen we dat graag.

Programma 2017

Ook in 2017 heeft Over het IJ festival weer een uitgebreid aanbod voor mensen met een beperking. Hieronder vind je een overzicht van de voorstellingen die toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel, blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden. Dit overzicht kan gebruikt worden als advies. Voor de voorstellingen kun je los een kaartje kopen. Het Zeecontainer- en Nieuwe Makers programma is toegankelijk met een Over het IJ Festivalbandje.

Blinden/slechtzienden
De onderstaande voorstellingen zijn toegankelijk voor blinden en slechtzienden.

Losse voorstellingen:
– BOT – Lek
– KASSETT – HOOFDROL
– Theater Utrecht/Davy Pieters – Re-enactment of The Now

Zeecontainer programma (met het festivalbandje):
– Roos Sparreboom
– Ritzah Statia

Doven/slechthorenden
Op zondag 16 juli zullen twee voorstellingen uit ons programma worden vertaald door een NGT-tolk. HOOFDROL door KASSETT (20:00-21:15), een bijzondere voorstelling met mooie teksten en muziek. En de korte zeecontainervoorstelling (15min) van Roos Sparreboom één keer worden getolkt tussen 18:00-19:15 (de precieze tijd wordt nader bekend gemaakt).

SPECIALE DUO-ACTIE: De getolkte voorstelling van KASSETT en Roos Sparreboom kunnen samen bezocht worden met het Over het IJ Festivalbandje. Je hebt dan ook toegang tot de andere Zeecontainervoorstellingen en een Nieuwe maker die geschikt zijn zonder tolk (zie hieronder). Er hoeft dan geen apart kaartje gekocht te worden voor KASSETT. Reserveren voor deze speciale actie op zondag 16 juli is noodzakelijk, i.v.m. de aanwezigheid van een NGT-tolk. Laat ons uiterlijk vrijdag 14 juli via kassa@overhetij.nl weten of je gebruik wilt maken van deze duo-actie en met hoeveel personen je komt. Mocht je alleen naar de voorstelling van KASSETT willen, mail dan eveneens naar kassa@overhetij.nl dat je gebruik wilt maken van de doventolk zodat er goede plekken kunnen worden gereserveerd.

Op de overige dagen (14 t/m 23 juli) kunnen doven en slechthorenden de onderstaande voorstellingen (die toegankelijk zijn zonder de aanwezigheid van een NGT-tolk) op eigen gelegenheid bezoeken.

Losse voorstellingen:
– Man || CO – The winner takes it all
– La isla bonita – La lucha libre

Nieuwe makers programma (met het festivalbandje):
– BetweenTwoHands – Paperwork

Zeecontainer programma (met het festivalbandje):
– Davey Bakker
– Marinke Eijgenraam
– Andrea Zavala Folache

Rolstoeltoegankelijk
De onderstaande voorstelling zijn rolstoeltoegankelijk.

Losse voorstellingen:
– SPACE
– BOT
– Touki Delphine (met assistentie)
– Stichting Nieuwe Helden
– Timen Jan Veenstra (met assistentie)
– MAN||CO

Nieuwe makers programma (met het festivalbandje):
– Margit Odems & Rosa Sijben
– Krimskrams
– Zarah – Het Atelier (met assistentie)
– Naomi – Het Atelier
– Zeecontainerprogramma