Logo Over het IJ
zo.
4
jun.
11:39 uur

Missie Operatie Expeditie (M.O.E.)

Op een post-apocalyptisch aardoppervlak beginnen drie dappere jonge helden aan een loodzware reddingsoperatie. Maar wie willen zij eigenlijk redden?

Tom Jager

Missie Operatie Expeditie is een voorstelling die ontwikkeld wordt voor de zomer van 2021. Deze maand presenteert Firma DRAAK hiervan een kort vooronderzoek in het NDSM theater.
 
In deze onderzoeksvoorstelling laat Firma DRAAK interviews met kinderen uit Amsterdam Noord en live animatie samenkomen. Het is een beeldende en visuele vertelling. Gevoed door kinderstemmen componeren de performers op de vloer met behulp van webcams, videoloopsoftware, projecties en mapping technieken een rijk en fantasievol universum. Hun eigen mogelijke versie van de toekomst in tijden van onzekerheid.

2120 n.C. Planeet Aarde. Terwijl gigantische groene onweerswolken zich samenpakken boven de dorre ruïnes van de Aarde, zetten drie dappere jonge helden alles op alles om een uiterst complexe, maar zeer noodzakelijke, missie te laten slagen. Hun extreem gevaarlijke tocht kent maar één doel: de top van de immens hoge berg bereiken. Ze raken verdwaald in giftige atomische sneeuwstormen, bungelen aan flinterdunne richels en doorstaan klappertandend ijskoude nachten. Maar waarom eigenlijk? Wie of wat willen deze helden precies redden? Een theatraal heldenepos in stripstijl, met live-animatie, fysiek spel en een soundscape van kinderstemmen over toekomstdromen en angsten. 

Bekijk de trailer die ze maakten in juli hier!

Over Firma DRAAK
Firma DRAAK is het performance collectief van Nick Bos en Mathieu Wijdeven, opgericht in 2014 op de Toneelacademie Maastricht. Zij maken beeldend fysiek theater over de wereld van vandaag in de beeldtaal van vandaag. Inspiratie halen ze uit de wereld van virtual reality, Science Fiction, strips, games, Netflix, YouTube en Cosplay. Sinds 2018 zijn ze verbonden aan Stichting Feikes Huis, een productiehuis voor visueel- en objecttheater.

← Volledige agenda