Frame me femme

Een voorstelling met een lichamelijke betrekking tot het gesproken woord, dat dient als gereedschap om de poëtische wegen tussen praten, dansen en de relatie tot een object te kunnen waarnemen.

Een doorlopende voorstelling met invloeden vanuit mijn vorige werk SOME, waarin ik met de ruimte speel, vergezeld met technische invloeden om de toeschouwer uit te nodigen de voorstelling te volgen met de vrijheid van een eigen blik. Ik zet mezelf in een onzijdige rol tussen man en vrouw, onder het oog van de camera en de toeschouwer. Door terug te staren en te wederkeren tot een eigen autonomiteit in mijzelf, mezelf in een ander daglicht te zetten. Al het aanwezige in de ruimte ervaart een zekere duizelingwekkendheid en een stap in de kracht en fragiliteit.

Concept en spel Andrea Zavala, Begeleiding Suzy Blok

Soort Dans
Duur Doorlopend
Rolstoeltoegankelijk Ja
Language no problem

Suzy Blok van de Dansmakers over Andrea Zavala:
“Andrea Zavala studeert deze zomer af aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (AHK). Zij valt mij op als een veelzijdige kunstenaar. Zij is zowel choreograaf als performer en in haar afstudeervoorstelling “Some” toont zij haar veelzijdigheid hierin. De performance is verrassend, beeldend en ruimtelijk. Zij mengt cinematografische aspecten, tekst, zang en beweging op frisse en persoonlijke wijze. Op Over ’t IJ zal zij werk tonen dat speciaal in de containerruimte past. Haar fantasie en intelligentie maakt mij nieuwsgierig en past bij het soort makers dat wij vanuit Dansmakers Amsterdam graag ondersteunen in hun ontwikkeling. Door haar voor te dragen voor het containerprogramma hoop ik haar een bijzondere kans te geven om haar werk in deze setting verder te ontwikkelen en leer ik haar beter kennen doordat ik haar begeleid.  Het is tegelijk voor ons beiden een kennismaking om eventueel verder samen te werken in de toekomst.”