Dit weekend startte de 25e editie van Over het IJ Festival. Na een spetterende openingsplons van artistiek directeur Simone Hogendijk barstte het theaterfestijn los. Er waren tientallen voorstellingen van jonge en gevestigde makers in het festivalhart, op de NDSM-werf en op bijzondere plekken aan de oevers van het IJ.

Highlights
Veel hoogtepunten van afgelopen weekend zijn nog tot en met zondag te zien. Laat je betoveren door intens zintuigelijk ervaringstheater van Project Wildeman. Kom langs bijzondere verhalen en plekken in Amsterdam-Noord met de app van Stichting Nieuwe Helden. Of koop een enkeltje voor een reis naar de sterren met Touki Delphine. Bekijk hier het volledige programma.

#OHIJ17 in de media
Het openingsweekend werd bezocht door vele nationale media. Een greep uit de recensies:
De Volkskrant: ‘25e Over het IJ Festival is intiemer en gezelliger.’
NRC: ‘Ervaringstheater op bijzondere locaties.’
Trouw: ‘Jonge talenten putten zich uit op Over het IJ Festival.’

Vier-sterren-recensies voor:
Johannes Bellinkx in de Volkskrant: ‘Een simpele omkering van je loopgewoonte doet wonderen.
KASSETT in NRC: ‘Een fris-intelligente voorstelling met humor en jazzy muziek.’
La Isla Bonita in NRC: ‘Worstelroutines en kleurrijke sketches. Viva, La Isla Bonita!’

Specials
Haal het maximale uit #OHIJ17 met een Special: een bezoek aan één of meerdere voorstellingen, onder begeleiding van bijzondere gasten. Begin met een gezamenlijke maaltijd en sluit af met verrijkende nagesprekken. Kies uit vijf Specials, met gasten als Denker des Vaderlands René ten Bos, Vera Mulder van De Correspondent, en Noord-allesweter Bas Kok.

Nieuwe makers
Met een festivalbandje krijg je toegang tot een rijk programma van de jongste lichting makers. Negen theatertalenten presenteren voorstellingen in blauwe zeecontainers in het festivalhart. Ook zijn er korte voorstellingen van jonge makers op bijzondere locaties op de NDSM-werf.

Nog een volle festivalweek te gaan
Over het IJ Festival viert nog zeven dagen zijn vijfentwintigste verjaardag. We doen dit met meer dan 50 programma’s over op de NDSM-werf, in Amsterdam-Noord en aan de oevers van het IJ. Of je nou op zoek bent naar innovatief en avontuurlijk theater, je graag laat verrassen door nieuwe verhalen en plekken in de stad, of gewoon lekker geniet van een zomerse festivalsfeer: tot #OHIJ17!

Foto’s: Moon Saris