Blog 2: TG Siblings, Zeecontainermakers – 7 juli 2015

Er bestaat een kleine kans dat je nu een ketting draagt met pepers eraan. Of misschien heb je gister wel gebarbecued bij je ouders. Waarschijnlijk heb je voor het laatst seks gehad in bed, maar niet met je eerste liefde. Hoe heet jij? Wij zijn Freek en Petra, en doen onderzoek naar wie jij bent.

 Halverwege zijn we nu , in ons onderzoek naar met wie we de stad delen. Na vijf dagen maken we een tussenbalans op van de mensen die we normaal vaak voorbijlopen, maar voor wie we nu bewust even tijd nemen. Ons onderzoek vordert gestaag: de wanden van onze zeecontainer vullen zich met antwoorden, foto’s en details van de mensen die binnen zijn gestapt. De afgelopen dagen werden onder andere vier Eva’s, een Renee en een Renée, een Amerens, twee Arthurs achter elkaar, een Clemens, een Jerona en een Neeldert deel van ons onderzoek. Ook stapte op dag vijf – tot onze verbazing – pas de eerste Bas binnen.

Sommige toeschouwers stappen binnen met een glas rosé in de hand, sommige zijn gelijk doorgestroomd uit een andere voorstelling, sommige komen om te schuilen voor de regen, of voor het einde van de voorstelling na een onderbreking – zoals op 4 juli het geval was. Na een korte stop vanwege dreigend onweer wilde Aaron toch nog heel graag getekend worden, en speelden we onze voorstelling af in natte galaxyleggings.

Inmiddels weten niet alleen Amsterdammers de werf te vinden, ook uit de rest van het land krijgen we bezoek. Uit Leiden, Utrecht, Oosthuizen en gister zelfs uit Groningen. Er werd de afgelopen dagen veel couscous gegeten en op sandalen gelopen. Op dag drie was er eindelijk iemand die niet voor het laatst seks had gehad in bed (wel onder de douche). Er was één pink met een gouden nagel, en één pleister op een hiel. Er is tot nu toe tien keer gezoend in onze container, en één keer geknuffeld. Er zijn mensen op de wand getekend, en achteraf tekende Pieter Janneke op de vloer en zichzelf op een los blaadje.

We blijven nog vijf dagen op het festival (alleen 10 juli spelen we niet). We zijn benieuwd of er een mooier favoriet woord is dan ‘peniskoker’ en of er meer mensen gaan zijn die nu gelukkig zijn. Op 12 juli gooien we de deuren van onze container de hele dag open en presenteren we de onderzoeksresultaten. Bij deze nodigen we je dus ook van harte uit om nog eens terug te komen of voor het eerst binnen te stappen, en ons te vragen wat we in hemelsnaam gedaan hebben.

1 Comment

  1. Mooie tot openhartigheid nodende voorstelling!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*