TG Siblings, Zeecontainermakers – 3 juli 2015

Misschien heb jij gisteren wel seks gehad in de douche. Er is een kans dat jij nu een blauw shirt aan hebt, met een bruine broek. Je hebt misschien net een kop koffie gedaan met je buurvrouw, voordat je boodschappen ging doen in de supermarkt om de hoek. Hoe heet jij? Wij zijn Freek en Petra, en doen onderzoek naar wie jij bent.

We delen de stad met elkaar en het is tijd dat we elkaar eens leren kennen, misschien met een biertje in onze hand. In onze zeecontainer doen wij dat onderzoek de komende tien dagen, met steeds meer mensen op het terrein, maar ook met steeds meer mensen in de stad.

Gisteren, op 2 juli, was de opening van het festival. Wij hebben vijf keer kunnen spelen, ondanks het zware onweer. Dat zijn vijf groepen mensen met wie wij in gesprek mochten gaan. Onze onderzoeksruimte is de zeecontainer waar Hoe Heet Je opstaat, en ze is veranderd in een groot leeg vel papier. Als je binnenstapt, denk je misschien dat de muren wel heel wit zijn zo. Dat papier is er om vast te leggen wat wordt gevraagd, gedaan en uitgesproken. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan het bevestigen van het papier, maar ook aan het kiezen van de juiste vragen.

Op dit moment zijn de eerste resultaten binnen. We hebben twee mannen gesproken die Kees heten. Anne en Eva hadden allebei een ijsje, waarvan één in een hoorntje zat en de ander op een stokje. Martijn was er, maar hij was niet Martijn, de eerste liefde. We hebben veel Amsterdammers gesproken, en veel roodgelakte teennagels gezien. Er waren acht rugzakken, maar weinig gezichten met sproetjes. Er is twee keer gezoend. De laatste keren seks waren allemaal in bed. Lenne had vrij uitgebreid gegeten, en dat was zelfs alleen het voorgerecht.

Wij blijven nog tien dagen lang op dit festival (we spelen alleen 10 juli niet) en zullen aan het eind van het onderzoek de resultaten presenteren. We gooien de deuren open en nodigen je uit om terug te komen, of juist voor het eerst naar binnen te gaan en ons te vragen wat we in hemelsnaam gedaan hebben. En Giedo, doen we dat biertje dat je ons belooft hebt dan?

Met een festivalbandje kun je deze zeecontainer bezoeken!