Blog 3: TG Siblings, Zeecontainermakers – 12 juli 2015

Er bestaat een kans dat je vandaag een trui met tien dino’s draagt. Misschien heb je een tatoeage op je voet, of om je navel. Er ligt waarschijnlijk een rugzak bij je in de buurt, en de kans is groot dat je gister hebt gebarbecued. Hoe heet jij? Wij zijn Freek en Petra, en de afgelopen tien dagen deden we onderzoek naar wie er tijd en ruimte kwamen delen met ons. 

Tien bijzondere dagen waren het, waarin ongeveer 540 mensen hun antwoorden met ons wilden delen. Op alle vragen die we stelden, kregen we twee keer geen antwoord, werd er soms ongemakkelijk en soms oprecht gelachen, vaak eerlijk geantwoord en af en toe gehuild (door de mama van Freek, die vertelde dat het haar grootste droom is dat haar drie kinderen – alledrie aanwezig in de container – gelukkig worden). We leerden dat René/Renee/Renée op drie manieren te spellen is, ontdekten dat Lisa de meest voorkomende naam is geweest en hadden pas op dag 7 een Jan in de container, maar wel twee tegelijk.

Naast de dino’s waren er veel bloemen op kleding, een tas met 49 paarden en op de laatste dag kwam Ayrton in de eerste helemaal zwarte outfit binnen. We zagen veel blauwe ogen en weinig snorren. Er waren veel mensen uit Amsterdam, maar ook uit onder andere Sint Pancras, Wijde Wormer, Heelsum, Vlissingen en Boxmeer. Zowel Evertjan als Noah zijn nog nooit bij een begrafenis geweest. Martijn is vier keer genoemd als eerste liefde, maar was nooit de laatste met wie iemand seks had gehad. Die laatste keer seks was meestal thuis, in bed, tweemaal op het dak (waaronder door Bert en Erna) en één keer in een tent.

Er werd voor het laatst gehuild om het bewustzijn van de tijd die voorbij gaat. Er werd gedroomd over een circustournee in Japan, over kunnen vliegen en over kinderen krijgen. Uiteindelijk werd de naam Els bij het gezicht van de eerste liefde gevonden. Bijna iedereen hield van zijn of haar moeder, iedereen wilde met ons op de foto. Twee eerste dates vonden deels plaats in onze container, en er werden mensen met elkaar herenigd die elkaar lang niet hadden gezien.

Sommige publieksgroepen waren licht en vrolijk, andere gaven juist heftige antwoorden. Soms  moesten we hard werken voor antwoorden, vaak kwamen die vanzelf. Er werd heel veel gedeeld, zonder terughoudendheid of angst. Dank aan alle mensen die antwoord hebben willen geven.  Zonder jullie was dit onderzoek niet mogelijk geweest. Vandaag presenteren we de hele dag de resultaten van ons onderzoek: de container is open, we verwerken de resultaten alvast en vertellen vooral de verhalen van de afgelopen tien dagen. Wees welkom om nog eens terug te komen, of voor het eerst binnen te stappen. Wie weet ben je wel de vierde Petra die binnenstapt, of de eerste Freek.  Misschien wordt Freek vandaag voor de vierde keer gezoend, of Petra voor de eerste. Waarschijnlijk stellen we je in ieder geval één vraag, de belangrijkste van de afgelopen tien dagen: hoe heet je?

Vandaag is je laatste kans om je voor te stellen aan TG Siblings en je gezicht aan de festival ‘wall of faces’ toe te voegen!