Logo Over het IJ

GUT

Diane Mahín / Over het IJ, VIA ZUID, Brand Cultuur Fonds

Vijf anatomisch binnenstebuiten gekeerde lichamen ontmoeten elkaar. Wat valt er nog te zeggen wanneer darmgeluiden met elkaar communiceren?

GUT

Vijf anatomisch binnenstebuiten gekeerde lichamen ontmoeten elkaar. Wat valt er nog te zeggen wanneer darmgeluiden met elkaar communiceren?
De dood en het niets vormen de grondslag van het werk van de Nederlands-Iraanse socioloog en kunstenaar Diane Mahín. In haar vijfdelige onderzoek GUT duikt ze in het complexe geluidslandschap van de menselijke onderbuik. Hoe ziet een wereld eruit waarbij menselijke lichamen binnenstebuiten worden gekeerd, en de anatomische binnenkant de overhand neemt in het dagelijks leven? Afgelopen Over het IJ Festival ging het publiek een intieme rituele relatie aan met hun eigen binnenwereld. Door te luisteren naar je ingewanden maakte het ego plaats voor lichamelijke zintuiglijkheid en communicatie vanuit de onderbuik. Dit festival presenteert ze het vierde deel van GUT waarin vijf lichamen elkaar ontmoeten. Hoe gaan zij om met een nieuw communicatieorgaan? En welke plek krijgen de ratio en het ego wanneer de darmen meespreken? Een lijfelijke performance waarin de materialiteit en daarmee eindigheid van het lichaam auditief op de voorgrond komen te staan.

Concept, regie en vormgeving: Diane Mahín, Artistieke begeleiding: Fabián Santarciel de la Quintana en Maurice Bogaert, Producent: Over het IJ, Coproducent: VIA ZUID – talentontwikkeling podiumkunsten Limburg
Met dank aan: Performance Technology Lab, Likeminds, Theater Kikker, SoAP Maastricht, Gerben Vaillant, Alexandra Broeder, Toneelacademie Maastricht, Bart van den Eynde, Anne de Loos, Erik van der Paardt.
Met steun van: Brand Cultuurfonds
Fotograaf: Diana Mahín

dianemahin.com
Facebook: @diane Mahin
Instagram: @diane.mahin