HALL12_Noord is een uitnodiging voor een wandeling in stilte met een onbekende ander. Een zoektocht naar verbinding. Een ont-moeting.


Een ontmoeting vindt plaats.

Een ontmoeting vindt plaats op een plek, maar vindt dus eerst een plaats.

Een plaats gaat nergens heen, maar geeft ruimte te bewegen.

In een tijd waarin de Ander ver weg lijkt, zoekt het transdisciplinaire collectief TAAT met HALL12 de toenadering. Voor Over het IJ Festival nodigen ze je uit voor een ontmoeting met een onbekende. Een ontmoeting in de vorm van een ‘stiltewandeling’. Een ontmoeting ook als een hele kleine, subversieve daad om met de stad en de Ander verbonden te blijven.


Praktisch

Tijdens HALL12_Noord ga je in stilte op een wandeling door Amsterdam met iemand die je nog niet kent. Je kiest via het kaartverkoopsysteem voor een middag- of avondwandeling en de wandeling. De wandeling duurt zo lang als jullie samen willen, maar reken voor de gehele ervaring zeker 1,5 uur. Met het kopen van je ticket geef je Over het IJ toestemming om jouw e-mailadres door te sturen naar TAAT. Zij nemen vervolgens contact met je op om jou te koppelen aan een ander en het exacte begintijdstip te bepalen. Het verzamelpunt van de wandeling is in het festivalhart van Over het IJ Festival. De ticketprijs is dus inclusief IJhart-bandje (hiermee krijg je de hele dag toegang tot het festivalhart).


Als het niet meer mogelijk is om een kaart te kopen, kun je altijd langskomen bij HALL12_Noord in het festivalhart. Dan regelen we daar een moment om de wandeling te lopen.


Credits

Concept & uitvoering: Shaly Lopez, Menzo Kircz, Breg Horemans & Gert-Jan Stam, coördinatie en productieleiding: Ilona van den Brekel, beeldmateriaal: Nichon Glerum, TAAT_HALL12 bestaat uit: Efrosyni Tsiritaki (GR), Jenny Case (UK), Liga Zepa (LV), Menzo Kircz (NL), Shaly López en Ieva Dzindza (LV). Allen zijn verbonden aan het collectief TAAT, opgericht door **Breg Horemans **(BE) en Gert-Jan Stam (NL) in 2012. HALL12 wordt ondersteund door SoAP Maastricht (NL), European Cultural Foundation, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten en AFK.


ENGLISH

HALL12Noord is an invitation for a walk in silence with an unknown other. A search for connection. An un-counter.


An encounter takes place.

An encounter takes place at a location, but therefore first finds a place.

A place doesn’t go anywhere, but gives space to move.

In a time when the Other seems far away, the transdisciplinary collective TAAT searches for rapprochement with HALL12. For the Over het IJ Festival, they invite you to an encounter with a stranger. An encounter in the form of a “silent walk.” An encounter that is also a small, subversive act to stay connected with the city and the Other.


Practical information

The ticket price includes the IJhart wristband (which gives you access to the festival heart all day long). If it is no longer possible to reserve, you can always visit HALL12_Noord in the heart of the festival. Come to our container located next to the firepit. We will arrange a time for your walk.