Met een IJ-Tour kun je coronaproof, in kleine groepen, voor het eerst sinds lange tijd, de nieuwe verhalen van nieuw talent weer ervaren. Je verzamelt je, met je tourgroep, in het festivalhart van Over het IJ Festival. Onder begeleiding van een gids bezoek je het Zeecontainerprogramma en ga je naar de locaties waar één of twee nieuwe makers hun laatste werk tonen. Hoeveel dit er zijn, is afhankelijk van de lengte van je route.


In deze tour zie je Studio Figur + Zeecontainerprogramma. Lees hier meer over dit programma!


Deze route heeft ook een lange variant. Check die tour hier!


ÓTTI (8+) - Studio Figur / Over het IJ & Feikes Huis


Een tekstloze live-cinema- en familievoorstelling voor iedereen die wel eens bang is. Een poëtische en filmische vertelling met acteurs, poppen, miniatuurwerelden en muziek over het in de ogen kijken van je angst, en samen op avontuur te gaan.


Studio Figur duikt komende zomer in de wereld van bewegende gordijnen in de nacht. Van knikkende knieën en harten die in kelen bonzen. Van monsters die wel of niet onder je bed krioelen. De wereld van Ótti.


Met dit onderzoekstraject neemt Studio Figur het publiek mee op een zoektocht. Of beter gezegd, een onderzoektocht waarin je wordt ondergedompeld in het werk van verschillende makers en hun angsten. Een kijkje in de keuken die vol staat met poppen, acteurs, miniatuurwerelden en muziek. Met als leidraad Ótti, een wezentje dat de belichaming is van van al die angsten bij elkaar.


Spel: Nina-Elisa Euson, Pluck Venema, artistieke leiding & regie: Noufri Bachdim, poppenbouw: Pluck Venema, muziek: Sebastiaan Bax, vormgeving: Yannick Verweij, beeldmaker: Lenke Duyvendak, regieassistent: Elena Migo, technisch advies: Marco Steenks, productieleiding: Rinske Bouwman, zakelijke leiding: Joeri van Spijk, co-producent: Over het IJ, STIP producties, artistieke begeleiding: Feikes Huis, ROSE stories, illustratiebeeld: Djenné Fila


Zeecontainerprogramma

Het iconische Zeecontainerprogramma is de uitvalsbasis voor veel jong talent. Beginnende makers stromen al jarenlang door van de Zeecontainers naar andere onderdelen van het festivalprogramma en naar het theaterveld. Bijna of net afgestudeerde makers maken in een korte tijd met begeleiding een mini-locatievoorstelling of -installatie. Ze laten zich inspireren door nieuwe stedelijkheid, gebruiken de NDSM-werf als context én laboratorium voor stadsverandering.


Het Zeecontainerprogramma bestaat uit 12 verschillende zeecontainers. De makers zijn geselecteerd via een open call en in samenwerking met Via Berlin, Stichting Likeminds, ICK-Artist Space, Golden Palace, Afslag Eindhoven en YoungGangsters. Welke containerperformances jij in deze route mag ervaren, wordt later bekend gemaakt!