Met een IJ-Tour kun je coronaproof, in kleine groepen, voor het eerst sinds lange tijd, de nieuwe verhalen van nieuw talent weer ervaren. Je verzamelt je, met je tourgroep, in het festivalhart van Over het IJ Festival. Onder begeleiding van een gids bezoek je het Zeecontainerprogramma en ga je naar de locaties waar een nieuwe maker zijn/haar/hen laatste werk toont. Hoeveel dit er zijn, is afhankelijk van de lengte van je route.


In deze tour zie je Monki / TENT + ROTOR / Johannes Bellinkx + Zeecontainerprogramma. Lees hier meer over dit programma!


Van deze tour is er ook een korte variant (Monki / TENT + Zeecontainerprogramma), check het hier!


360 - Monki / TENT & Over het IJ


Neem plaats op een rollend krukje en wees speler in deze circusvoorstelling: hoe nabij wil je bij een vreemde zijn?


Straks, als we elkaar weer mogen aanraken, hoe nabij wil je dan bij een vreemde zijn? In de hedendaagse circusperformance 360, in regie van Benjamin Kuitenbrouwer en Hanneke Meijers, wordt een reeks voorstellen gedaan. Met telkens nieuwe ‘wat als’ vragen, verandert de groepsdynamiek en daarmee het script. Terwijl acrobaten Théo en Lucas Enriquez met jongensachtige bravoure hun bewegingskunsten delen, oefen jij invloed uit op nabijheid en op de loop van de voorstelling. Neem plaats op een van de rollende krukjes en wees speler in deze beweeglijke compositie.


Running Landscapes- ROTOR / Johannes Bellinkx


In Running Landscapes beweeg je met ROTOR en Johannes Bellinkx langs de grenzen van de stad en ontdek je nieuwe perspectieven.


"Stad betekent twee verschillende dingen: een fysieke plek en een mentaliteit, samengesteld uit percepties, gedragingen en overtuigingen" - Richard Sennett


Stoepranden, muren, kades, spoorwegen en stoplichten: de stadse ordening vormt talloze zichtbare en onzichtbare grenzen. In Running Landscapes benaderen Johannes Bellinkx en ROTOR de stad juist als vloeibaar geheel. Door middel van parkour, mime en een bewegende geluidscompositie veranderen ze het perspectief op de plekken waar we ons dagelijks doorheen bewegen. Vlieg met de spelers mee voorbij de grenzen van de stad.


Credits 360

Regie: Benjamin Kuitenbrouwer, concept: Benjamin Kuitenbrouwer, Hanneke Meijers, co-regie: Hanneke Meijers, artiesten: Lucas Enriquez, Théo Enriquez, beeldmateriaal: Hanneke Meijers

360 is een productie van TENT in samenwerking met Over het IJ.


Credits Running Landscapes

Maker: Johannes Bellinkx, maker/speler: Koen van der Heijden, Hidde Aans-Verkade, dramaturg: Jesse van Delft, componist: Krijn Moons, coach compositie en technisch ondersteuner: Dennis van Tilburg, spelers: studenten Mime Opleiding, productie: Anna Huizing, parkour: Bram Tempelaar, coach: Loes van der Pligt, PR: Nikla Katsburg

Johannes Bellinkx is onderdeel van makersplatform SoAP Maastricht. Running Landscapes wordt geproduceerd door SoAP Maastricht – Space oriented Artistic Practice – in een co-productie met Over het IJ en C-TAKT, platform transdisciplinair talent. ROTOR wordt voor dit project ondersteund door Schweigman&.


Zeecontainerprogramma

Het iconische Zeecontainerprogramma is de uitvalsbasis voor veel jong talent. Beginnende makers stromen al jarenlang door van de Zeecontainers naar andere onderdelen van het festivalprogramma en naar het theaterveld. Bijna of net afgestudeerde makers maken in een korte tijd met begeleiding een mini-locatievoorstelling of -installatie. Ze laten zich inspireren door nieuwe stedelijkheid, gebruiken de NDSM-werf als context én laboratorium voor stadsverandering.


Het Zeecontainerprogramma bestaat uit 12 verschillende zeecontainers. De makers zijn geselecteerd via een open call en in samenwerking met Via Berlin, Stichting Likeminds, ICK-Artist Space, Golden Palace, Afslag Eindhoven en YoungGangsters. Welke containerperformances jij in deze route mag ervaren, wordt later bekend gemaakt!