Met een IJ-Tour kun je coronaproof, in kleine groepen, voor het eerst sinds lange tijd, de nieuwe verhalen van nieuw talent weer ervaren. Je verzamelt je, met je tourgroep, in het festivalhart van Over het IJ Festival. Onder begeleiding van een gids bezoek je het Zeecontainerprogramma en ga je naar de locaties waar één of twee nieuwe makers hun laatste werk tonen. Hoeveel dit er zijn, is afhankelijk van de lengte van je route.


In deze tour zie je Charles Pas + Zeecontainerprogramma. Lees hier meer over dit programma!


Van deze tour is er ook een lange variant (Charles Pas + Erik van de Wijdeven + Zeecontainerprogramma), check het hier!


Reunions - Charles Pas / Over het IJ


In dit live gevecht tegen ontwrichting wordt gezocht naar nieuwe omgangsvormen.


Reunions gaat over onze huidige worsteling met verbinding in een wereld waar onthechting en afzondering alom aanwezig zijn. Een grote leegte die weer gevuld moet worden. De fysieke theatermaker Charles Pas gaat op zoek naar nieuwe omgangsvormen. Zijn werk bestaat uit rauwe reflecties op onze rol in de wereld en wordt getint door eenvoud, melancholie en humor. Eenzame, geblokkeerde en verwarde individuen proberen korte momenten van verbinding zo lang mogelijk in stand te houden. Ze vallen echter steeds dieper in een put van onwetendheid. Ze zijn iets kwijtgeraakt. Welke regels hebben ze nodig om elkaar transparant en empathisch recht in de ogen te kijken. Lukt het hen om hun eigen onzekerheid los te laten en samen te komen? Reunions is een live onderzoek naar interactie.


Credits Reunions

Concept en regie: Charles Pas, spel: Clara Ottignon, Meghan Dobbelsteijn Bisschops, Niek Vanoosterweyck, Niels van Heijningen, Pleunie Veen, live componist: Rint Mennes, technische productie: Pieter Kint, lichtontwerp: Michiel Schnelle, begeleiding: Jellie Schippers, Fabian Santarciel de la Quintana, outside eyes: Maurice Bogaert, beeldmateriaal: Bas de Brouwer, met dank aan: Oscar Jan Hoogland, Loes van der Pligt, Olga Tsyganova

Reunions is een productie van Over het IJ i.s.m. Boslab, de Brakke Grond en NBprojects en wordt mogelijk gemaakt door Amarte en Amsterdams Fonds voor de Kunsten.


Zeecontainerprogramma

Het iconische Zeecontainerprogramma is de uitvalsbasis voor veel jong talent. Beginnende makers stromen al jarenlang door van de Zeecontainers naar andere onderdelen van het festivalprogramma en naar het theaterveld. Bijna of net afgestudeerde makers maken in een korte tijd met begeleiding een mini-locatievoorstelling of -installatie. Ze laten zich inspireren door nieuwe stedelijkheid, gebruiken de NDSM-werf als context én laboratorium voor stadsverandering.


Het Zeecontainerprogramma bestaat uit 12 verschillende zeecontainers. De makers zijn geselecteerd via een open call en in samenwerking met Via Berlin, Stichting Likeminds, ICK-Artist Space, Golden Palace, Afslag Eindhoven en YoungGangsters. Welke containerperformances jij in deze route mag ervaren, wordt later bekend gemaakt!