Logo Over het IJ

IJ-Tour 9 juli: Samen alleen

Collectief Walden | Theaterstraat & Ragazze Quartet | Wennah Wilkers

Hoe vinden we elkaar in een onzekere toekomst?

IJ-Tour 9 juli: Samen alleen

Foto links: Nichon Glerum

In deze eerste IJ-Tour verzamelen we ons rondom de vraag hoe we de toekomst kunnen herdenken. Doen we dit het beste in gezamenlijkheid en wat is eigenlijk collectiviteit? Er worden verschillende vormen van samenzijn onderzocht en hoe deze vormen kunnen bijdragen aan het vormgeven van een solidaire toekomst. Kunnen we elkaar vinden in een zoektocht naar houvast richting een onzekere toekomst?

We bezoeken de voorstelling I’m (not) Every Woman van Theaterstraat & Ragazze Quartet, een muzikale vertelling over zusterschap (ook voor broeders en andere kameraden). Verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen ‘aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving’ vormen de inspiratie. 

De dansvoorstelling Cypher van nieuwe maker Wennah Wilkers is een hypnotiserende transbeleving waarin je wordt meegezogen in het gedeelde gevoel van vrijheid en extase. Geïnspireerd op cyphers uit de ondergrondse danswereld creëert ze een intieme ruimte waar de zintuigen worden geopend en geprikkeld en waarin connectie het overneemt van onze verschillen.

16:00 I’m (not) Every Woman van Theaterstraat & Ragazze Quartet
Locatie: De Rietwijker

18:00 Talkshow. Een monument voor de toekomst van Collectief Walden & Over het IJ
Locatie: Festivalhart

19:00 Cypher Wennah Wilkers / XGEN, Lloyds Company & Over het IJ
Locatie: NDSM Werf Onder de grote kraan

Naar het IJ-Tour overzicht