Logo Over het IJ

IJ-Tour: Het Atelier

Oerol & Over het IJ

Binnen het Atelier bouwen drie nieuwe makers aan hun eigen theatertaal en visie op locatietheater. Hun artistieke steigers staan zowel in de natuur van Terschelling als op de industriële NDSM-werf in Amsterdam.

IJ-Tour: Het Atelier

fotograaf: Nichon Glerum

Binnen het Atelier bouwen drie nieuwe makers aan hun eigen theatertaal en visie op locatietheater. Hun artistieke steigers staan zowel in de natuur van Terschelling als op de industriële NDSM-werf in Amsterdam.
Het Atelier van Oerol en Over het IJ is dé plek voor talentontwikkeling op het gebied van locatietheater. Ieder jaar bouwen drie nieuwe makers - via workshops, ontmoetingen en residenties bij beide locatietheaterfestivals - aan hun eigen theatertaal en visie op locatietheater. Hierbij staan hun artistieke steigers zowel in de natuur van Terschelling als op de industriële NDSM-werf.

Ieder jaar dragen partners in talentontwikkeling makers voor. Voor het seizoen 2021-2022 zijn performance- en videokunstenaar Finn Borath (Likeminds), danseres, choreografe en DJ Lucinda Wessels (Nineties Productions) en acteur en theatermaker Elias De Bruyne (Theater Artemis en Plan Brabant) geselecteerd.

Het Atelier: De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit
Elias De Bruyne / Oerol, Over het IJ, Theater Artemis / PLAN B

De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit probeert een voorstelling te zijn met misschien wel de langste opkomst ooit.

Het Atelier: SLEEEP DREEEAM WAKEEE
Lucinda Wessels / Oerol, Over het IJ, Nineties Productions

Wakker worden in een droom is alsof er een nieuw perspectief wordt aangeboden. Eén waarin je mag bewegen, beslissen, aanschouwen en reflecteren.

Het Atelier: Unheimlich
Finn Borath / Oerol, Over het IJ Festival, Likeminds

Een beeldende performance die de angst voor het onbekende onderzoekt. Door het oprekken van de realiteit krijgen de horror en fantasie vrij spel.

Meer van het Atelier

IJ-Tour: Het Atelier IJ-Tour: Het Atelier IJ-Tour: Het Atelier

Coproductie: Oerol, Over het IJ Festival, Likeminds, Nineties Productions en Theater Artemis / PLAN Creatief producent: Antsje van der Zee en Jakob Proyer, Artistiek coördinator: Maurice Bogaert
Gesteund door: Fonds Atelier Oerol, Dioraphte

De voorstelling met misschien wel de langste opkomst ooit
Concept: Elias De Bruyne, Spel: Hidde Aans - Verkade, Matteo Bifulco, Begeleiding: Jetse Batelaan, Techniek: Edwin Mol, Marq Claessens, Kirsten Heshusius, Scenografie: Elias De Bruyne. Een productie van Oerol, Over het IJ, Theater Artemis / PLAN B

SLEEEP DREEEAM WAKEEE
Concept en regie: Lucinda Wessels, Soundscape: Yanay Bonomo (a.k.a. BNMO), Tekst: Sjaan Flikweert, Styling: Deschny Rogers, Performer: Lucinda Wessels, Decor: Eric Begeman, Repetitor: Feadan McCall, Videograaf: CJ P. Roxas, Productie: Atelier, Coach: Yannick Noomen, Met dank aan: Anne Maike Mertens. Een productie van Oerol, Over het IJ, Nineties Productions

Unheimlich
Regie: Finn Borath, Concept en spel: Finn Borath en Cor Langerak, Dramaturgische begeleiding: Liet Lenshoek, Lichtontwerp: Finn BorathCo-productie: Oerol, Over het IJ Festival, Likeminds, Creatief Producent: Jakop Proyer, Creatief Producent: Antsje van de Zee, Artistieke leiding: Maurice Bogaert