Logo Over het IJ

Istanbul, bericht van de andere kant

Michaël Bloos / Stichting Nieuwe Helden

'Jullie vader is alles, inclusief zichzelf, kwijtgeraakt. Waar hij nu is weten we niet.'

Istanbul, bericht van de andere kant

'Jullie vader is alles, inclusief zichzelf, kwijtgeraakt. Waar hij nu is weten we niet.'
Theatermaker Michaël Bloos maakte grote indruk met Istanbul, bericht van de andere kant. De Trouw noemde Michaël een van de beste nieuwkomers en zette de voorstelling in de top 3 beste voorstellingen van ’21. Michaël neemt je mee op zijn zoektocht naar zijn, in Istanbul vermiste, vader en naar de grenzen van de werkelijkheid. Zijn vader dwaalt rond door de straten van die stad, onvindbaar en verwikkeld in zijn eigen wereld van psychoses. Hij moet dus niet alleen op zoek naar zijn vader in een vreemde stad, maar ook naar de vader zoals die hij kent. Hierbij speelt de angst om de grip op de werkelijkheid te verliezen een centrale rol.

Universum van de Waanzin
Michaël Bloos creëert het Universum van de Waanzin. Een meerjarig project waarin kunst en de wereld van psychiatrie samenkomen via verschillende projecten. Tijdens Over het IJ Festival gaat Poetic Licence in première. Ook zijn de indringende voorstelling Istanbul, bericht van de andere kant en de installatie Echo’s van Istanbul te zien. Een samenwerking tussen Stichting Nieuwe Helden, Beautiful Distress House en Over het IJ.

UNIVERSUM VAN DE WAANZIN

Deze voorstelling is onderdeel van het thema: Mental matters

Meer Mental matters voorstellingen

Podcastserie: Universum van de Waanzin

'Kwetsbaar. ontroerend. Subtiel spel met realiteit en fictie. (...) Door Kramers ritmische, multi-instrumentale composities, de muzikale tekst van Freek Vielen en het intuïtieve spel van de acteurs wordt de afgrond van de waanzin voelbaar – en daarmee ook de angst van de zoon om in de voetsporen van zijn vader te treden.' NRC Handelsblad ★★★★

'Istanbul toont de waanzinnige kracht van theater.' Trouw ★★★★

'Een spannende zoektocht van een zoon naar zijn bipolaire vader' Volkskrant ★★★★

'Een hommage aan de waanzin' Theaterkrant

Istanbul, bericht van de andere kant Istanbul, bericht van de andere kant Istanbul, bericht van de andere kant

Dutch spoken

“Your father has lost everything, including himself. We don’t know where he is.”
Theater maker Michaël Bloos made a big impression with Istanbul, een bericht van de andere kant (Istanbul, a Message from the Other Side). The daily newspaper Trouw called Michaël one of the best newcomers and ranked the performance as one of the top three best performances of ’21. Michaël takes you along on his search for his father, who went missing in Istanbul, and to the limits of reality. His father wanders through the streets of that city, untraceable and wrapped up in his own psychotic world. Michaël is therefore not only searching for his father in a strange city, but also for his father as he knows him. The fear of losing grip on reality plays a central role.

Concept en regie: Michaël Bloos, Spel: Martijn Nieuwerf en Michaël Bloos, Tekst: Freek Vielen Eindregie, Sanne van Rijn, Decor en muziek: Lucas Kramer
Een project van Michaël Bloos en Stichting Nieuwe Helden met steun van Het Fonds Podium Kunsten, het Lira Fonds en Socialrun.

companynewheroes.com | universumvandewaanzin.nl
Facebook: @Company New Heroes
Instagram: @universumvandewaanzin | @companynewheroes | @thisismichaelbloos