Op een post-apocalyptisch aardoppervlak beginnen drie dappere helden aan een loodzware reddingsoperatie. Maar wat willen zij eigenlijk redden?


In de live-geanimeerde, megalomane voorstelling M.O.E. neemt collectief Firma DRAAK zijn eigen klimaat-hypocrisie onder de loep: want wat heeft het voor zin om “het juiste” te doen, als de wereld toch afstevent op een ecologische ramp? Geïnspireerd door gesprekken met kinderen uit Amsterdam-Noord wordt de toekomstfantasie van Generatie Z gehoord en naast eigen verlangens gelegd. Want hoe klinkt de stem van de toekomst en belangrijker nog, wie luistert ernaar?


M.O.E. speelt zich af in 2121 n. C. op Planeet Aarde. Drie dappere helden beginnen aan een loodzware reddingsoperatie op een post-apocalyptisch aardoppervlak. De gevaarlijke tocht langs instortende gletsjers en giftige atomische sneeuwstormen kent maar een doel: hun raket op de top van de immens hoge berg bereiken. Er wordt alles op alles gezet om de missie te laten slagen, maar ten koste van wat eigenlijk?


Credits

concept, spel: Nick Bos, Mathieu Wijdeven, Jip van den Dool, projecties / animatie: Huig van den Hoofdakker, eindregie: Maartje van den Brink, voice-over: Cor Tatzik, kostuums: Anniq Nahumury (Terror Kittens), decor: Nick Bos (i.s.m. Werkplaatsatelier), muziek: Jip van den Dool, productie: Anna Schaap, publiciteitsbeeld: Tom Jager, techniek: Jamie Barson, begeleiding interviews: Marieke Giebels & Nienke Rooijakkers, kristal: **Plasticiet ** met dank aan: Jurrien van Rheenen, Ascon de Nijs, Pol Eggermont, Monica de Vente, Frits Blok, Nelissen Decorbouw, De Rietwijker, De Theaterstraat, De Tolhuistuin, Stichting Wijsneus, Het Fort en alle geïnterviewde kinderen.