Durf jij naar de grenzen van je lichaam te fietsen?


Oxygen Debt is een filosofische spinningles, waarbij je samen met 25 andere toeschouwers naar de grenzen van je lichaam fietst. Terwijl je beweegt en de zuurstofschuld in je spieren toeneemt, sta je stil bij wat er op dat moment in je lijf gebeurt. Hoe klopt je hart, waar stroomt het bloed heen, hoe trekken je spieren samen?

Gedurende een uur motiveert een onvermoeibare fitnesscoach je om fysiek en mentaal alles uit jezelf te halen. Hoe harder we fietsen, hoe dichter we bij de zweterige werkelijkheid komen dat het lichaam niet altijd doet wat we willen. Durven we ons lichaam ook te zien als een herinnering aan onze tijdelijkheid, onze hartslag als hetgeen wat ons aan deze aarde bindt?

In een tijd waarin maakbaarheid en vooruitgang centraal staan, biedt Werkplaats van de Woestijne een troostrijk en zacht perspectief op onszelf en elkaar: als mensen die langzaam, heel langzaam, tot stilstand komen.


Praktisch

De les is zo ingericht dat iedereen op zijn eigen tempo en niveau mee kan doen; ervaring met spinning is niet nodig. No shame in giving it your best! Vanwege de huidige maatregelen is er beperkt ruimte in de kleedkamers; kom zo mogelijk in sportkleding naar de locatie en neem water mee.


Credits

Regie & concept: Bart van de Woestijne, dramaturgie: Maarten Bos, productie: Nikita Oldert, spel: Luit Bakker, campagnebeeld: Nikki Sluiter & Afke van Ast, technisch ontwerp: Casper Wortmann, geluidsontwerp: Tjalling Schrik, co-productie: Over het IJ Festival & Festival Cement, scenografie: Jolein Kop & Tom Heintz, artistieke begeleiding: Alexandra Broeder, zakelijk leiding: Joanneke van de Woestijne.

Oxygen Debt is een productie van **Over het IJ **& Festival Cement en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Stichting Janivo, Prins Bernhard Cultuurfonds en BankGiro Loterij Fonds.


Op 1 en 2 juli is een try-out van Oxygen Debt te zien op Expeditie Cement bij MU Hybrid Art House in Eindhoven