Dit jaar presenteren wij in samenwerking met Europe by People / FabCity een speciale internationale editie van het Zeecontainerprogramma. Hier ontmoet je het jongste talent van het festival. Tien internationale, net afgestudeerde makers hebben de mogelijkheid gekregen om een voorstelling te maken van maximaal 15 minuten, in, op, met of om een zeecontainer. Ze zijn uitgedaagd om met andere ogen naar de stad te kijken en een theatraal voorstel te doen voor een betere, of andere stad, maar vooral voor hun (Europese) stad van morgen.

Het Zeecontainerprogramma houdt tijdens FabCity op kop Java-eiland open atelier. Wij nodigen je uit om mee te kijken en denken met de makers of een bijdrage te leveren aan hun werk. Openingstijden van het open atelier zijn van 27 mei t/m 26 juni: op vrijdagen tussen 17.00 en 22.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 22.00 uur. Wees welkom!

Voor meer info over de makers zie hier
Voor meer info over het gehele programma van FabCity zie http://europebypeople.nl

Aankomend Over het IJ Festival zie je het eindresultaat in het festivalhart op de NDSM-werf.

artistieke begeleiding Petra Ardai, Maurice Bogaert en Simone Hogendijk producent Pim Luitjes stagiair productie Brian Verhagen blog website Marijn Lems fotografie Saris & den Engelsman mede mogelijk gemaakt door Europe by People/ FabCity

Foto: Saris & den Engelsman