Ontdek hét aanstormend theatertalent van 2017

Het festivalbandje is dé manier om Over het IJ Festival te ontdekken. Je ziet de nieuwste talenten en ontdekt theater op spraakmakende locaties op de NDSM-werf en Amsterdam-Noord. Het bandje geeft tien dagen lang van 14 t/m 23 juli onbeperkt toegang tot het Zeecontainerprogramma, het Nieuwe Makers Programma, de fietstocht naar de Wijkmakers en Het Atelier.

Klik rechts (of op mobiel onderaan) op ‘festivalbandje’ en bestel het festivalbandje voor slechts € 14,-. Maak je bezoek aan #OHIJ17 compleet met een heerlijke festivalmaaltijd in het festivalhart. Inclusief festivalbandje betaal je hiervoor slechts € 25,-!

Zeecontainerprogramma
Vanwege onze 25ste verjaardag is er dit jaar een speciale editie van het iconische Zeecontainerprogramma. Gezelschappen en makers die ooit op Over het IJ Festival hun loopbaan startten, presenteren een nieuwe generatie theatermakers. Resultaat is een reeks unieke samenwerkingen van o.a. FC Bergman, Schweigman&, Young Gangsters, Alexandra Broeder, BOG., Golden Palace, Berg&Bos en Dansmakers.

In totaal zijn er 10 zeecontainers te bezoeken.

Nieuwe Makers Programma
Het Nieuwe Makers Programma bestaat uit kleine voorstellingen van jonge makers op binnen- en buitenlocaties op de NDSM-werf. Ze zijn soms helemaal af, maar vaak ook nog in experimentele fase.

In totaal zijn er 6 voorstellingen van de nieuwe makers te bezoeken.

Wijkmakers
Je bezoekt verschillende wijken in Amsterdam-Noord en ontmoet de bewoners en de wijkmakers. Voor het derde jaar brengen Wijkmakers samen met bewoners en gebruikers van verschillende buurten in Amsterdam-Noord in kaart wat er leeft, en reflecteren hierop in hun werk.

Het Atelier
Het Atelier is het gezamenlijke talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival. Nieuwe makers doen hierin onderzoek naar hun eigen theatertaal en hun visie op locatietheater. We laten je de verschillende stadia van onderzoek, ontwikkeling en presentatie van de makers zien. Resultaat is drie voorstellingen inclusief ontmoetingen met de makers.