IN BETWEEN TIME – Preview
Reis door de tijd in de Bijlmerbajes

zaterdag 4 nov & zondag 5 nov
aanvang za 14:00, 16:30 en 20:00 uur / zo: 14:00 en 20:00 uur (duur 1:30) / entree: € 12,50
Locatie: Refugee Company, H.J.E Wenkebachweg 48, Amsterdam (t.o. Metrohalte Spaklerweg)
Kaartverkoop: www.storytellingfestival.nl

Tien internationale theatermakers sluiten zich vier weken op in de voormalige Bijlmerbajes in Amsterdam. Voordat het gebouw gesloopt wordt en het azc aan de Wenckebachweg verdwijnt, delen de makers beelden, verhalen en muziek om uitdrukking te geven aan hun leven in de tussentijd. Na vier weken, midden in het creatieproces, worden de deuren van de voormalige Bijlmerbajes geopend en kan het publiek tijdens het Storytelling Festival een voorproefje nemen. Op basis van de preview wordt de voorstelling doorontwikkeld en in het voorjaar van 2018 getoond.

In 2017 was de Bijlmerbajes een tijdelijke woonplek voor nieuwe Amsterdammers, waaronder vijf theatermakers uit Damascus, Tripoli, Teheran, Kinshasa en Khartoem. In de laatste maand van hun verblijf krijgen zij bezoek van vijf vakgenoten. In nauwe wisselwerking met elkaar én het gebouw maken zij een locatievoorstelling waarbij hun persoonlijke verhaal centraal staat. Oude verlangens en gestolde dromen worden verbeeld in poëtische scènes, beelden en muziek. Levens raken tijdelijk verweven en de tijd staat even stil, of slaat ie juist op hol?

IN BETWEEN TIME markeert een einde en nieuw begin, van een mensenleven en een gebouw.

De voorstelling IN BETWEEN TIME is een idee van Titia Bouwmeester en wordt geproduceerd door stichting 5eKwartier in coproductie met Stichting IJ Producties.

Titia Bouwmeester maakt vanaf 1990 locatietheater op plekken waar de wereld verandert. Zij ontwikkelt interdisciplinaire voorstellingen met een divers team van makers en transformeert de werkelijkheid tot werkplaats en podium. Haar voorstellingen openbaren de ongeziene realiteit en creëren nieuwe perspectieven. Titia ontwikkelde haar vakmanschap onder meer bij Dogtroep. www.titiabouwmeester.nl

Stichting IJ Producties biedt via de diverse talentontwikkelingsprojecten, gekoppeld aan Over het IJ Festival, ‘nieuwkomer theatermakers’ een platform om hun netwerk te versterken.

Credits
idee, artistieke leiding: Titia Bouwmeester | artistiek team: Naomi van der Linden, Achref Adhadhi, Sanne Verkaaik, Maryama Omar Abdi, Sofie Doeland, Yazan Hakim, Linda Bosch, Farhad Villakchi, Rutger Buiter en Sinan Abusalah | muziek: Ben Lammerts van Bueren | spelregie: Danielle van Vree | projectleiding: Stichting IJ Producties (Charlotte Verhoef, Esther Lagendijk) | productie: Aline de Jonge | communicatie: Marga van der Vlugt en Janine Driessen | techniek: Bob Ages, Malik Kramer, Thijs Wijnands.

Met dank aan: COA, DEGASTEN en RefugeeCompany