Connotatie

Een zoektocht naar beeld, beleving van beeld en de zeggingskracht van beeld.

Connotatie is een individuele beleving die je manier van kijken intensiveert. Met behulp van een vijftal grote lenzen ervaar je hoe het is om opnieuw te kijken naar de alledaagse werkelijkheid.

Connotatie is een onderzoek waarbij gedurende Over het IJ drie verschillende opstellingen te zien zijn: met mensen, met objecten en met de bezoeker zelf.

Connotatie is een doorlopend onderzoek nu en tijdens Over Het IJ gemaakt door Marinke Eijgenraam en Geartsje van der Zee. Mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Over het IJ en Schweigman&.

Met dank aan: Toneelgroep Amsterdam en Ampco Flaslight.

Regie en concept: Marinke Eijgenraam, scenografie: Geartsje van der Zee, geluidsontwerp: Mats Voshol, spel: Annet de Ruiter en Moriah Dekker, productie: Kas Pijs

Soort beeldend theater, visueel
Duur
 15 min.

Leeftijd 16+
Language no problem

Boukje Schweigman, artistiek leider Schweigman&, over Marinke Eijgenraam: “Marinke is een heel bijzondere en gedreven jonge maker. Ze zoekt trouw aan haar eigen beeld en bewegingstaal, zonder concessies te doen. Dit levert prachtig en intens beeldend theater op. Het werk is origineel en intiem. Tijdens haar afstuderen heeft ze pareltjes laten zien, ik kan niet wachten om haar nieuwste creatie te kunnen bewonderen!”

Connotatie is in het kader van het talentontwikkelingstraject van Schweigman&.