Hedwig KoersBart van de Woestijne en Merel Smitt zijn geselecteerd voor het ontwikkelingstraject van het Atelier. Onder begeleiding van beeldend kunstenaar Maurice Bogaert (artistiek coördinator en artistiek begeleider van het Atelier) en theatermaker Alexander Broeder (artistiek begeleider) gaan de makers een klein jaar onderzoek doen in het werken op locatie in zowel de context van de stad, als het eiland Terschelling  en presenteren uiteindelijk het resultaat van hun onderzoek op zowel Oerol als Over het IJ Festival in 2016.

 

Bart-van-de-Woestijne-667x1000

Bart van de Woestijne studeerde in 2014 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Theater is voor hem een openbaar onderzoek, waarin hij samen met het publiek verschillende aspecten van het leven en de dood bevraagt. Het voorstellingsvermogen van het publiek staat daarbij centraal.

hedwig-koers

Hedwig Koers is afgestudeerd aan de mimeopleiding en maakt theater vanuit dat wat er is: het lichaam in beweging, de locatie en de inbreng van spelers en publiek, steeds naar aanleiding van een actueel thema. Voor het Ateliertraject is dat thema apathie. Naast haar regieprojecten volgt Hedwig een master Kunsteducatie en is ze werkzaam als actrice.

Merel-Smitt-665x1000

Merel Smitt is in 2014 afgestudeerd aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Zij studeerde onder andere af met haar locatievoorstelling TIM, gebaseerd op een interview met een jonge veteraan. In haar verdere werk na haar afstuderen heeft ze deze lijn voortgezet en onderzoekt ze hoe de mens zich beweegt in de huidige maatschappij. Ze opent werelden die wij niet begrijpen of waar wij aan voorbij lopen.