Nieuws | 30 mei 2019

Online kaartverkoop per direct van start!

Tickets voor alle reguliere voorstellingen, het Over het IJ Festivalbandje en het passe-partout nu te koop.

Vol trots presenteren we het volledige programma van Over het IJ Festival 2019: zo'n 50 tegendraadse locatietheaterproducties, waaronder maar liefst 20 premières, overal op de NDSM-werf en dieper in Amsterdam-Noord. Koop per direct je tickets voor alle reguliere voorstellingen, het Over het IJ Festivalbandje en het passe-partout.

Reguliere programma
Dit jaar hebben we maar liefst 13 reguliere voorstellingen voor je in petto. Enkele hoogtepunten: De Managers van La Isla Bonita, Don't Wanna Fight van Young Gangsters & DOX, Bloomsbury van De Warme Winkel/Kim Karssen en Florian Myjer en Encyclopedie voor de Moderne Huisvrouw van Touki Delphine & Bernadeta Astari.

Over het IJ Festivalbandje
Het Over het IJ Festivalbandje is opnieuw je allerbeste festivaldeal. Het geeft tien dagen lang toegang tot een dertigtal voorstellingen van de jongste generatie makers, Ook krijg je op vertoon van een festivalbandje korting op drinken aan de bar in het festivalhart. Let op: je hebt geen festivalbandje nodig om een reguliere voorstelling te kopen.

Met het Over het IJ Festivalbandje kun je naar:

  • 10 mini-locatietheatervoorstellingen of -installaties in, op of om een zeecontainer in het festivalhart. Ze zijn speciaal voor ons gemaakt door jonge makers en deels aangedragen door Dood Paard, Afslag Eindhoven, Dansmakers Amsterdam, DEGASTEN, Golden Palace en HKU - MA programme Scenography.
  • 5 voorstellingen van nieuwe makers op verrassende locaties in en om het festivalhart: Sheralynn Adriaansz, Lotte Rischen, Lotte Boonstra, CHRONOS en Rita Hoofwijk.
  • Over het IJ Festival LAB (i.s.m. Feikes Huis): 6 makers ontwikkelen tijdens het festival samen met publiek nieuw werk in het festivalhart: BetweenTwoHands, Emke Idema, LIPS&KNOBEL, Tamar Blom | Wild Vlees, TB RUUT, powered by de Veenfabriek en Pink Flamingooo.
  • Het Atelier (i.s.m. Oerol): 3 makers ontwikkelen een blauwdruk voor nieuw werk, zowel op de NDSM-werf als op Terschelling: Marinke Eigenraam (Schweigman&), Warre Simons (Kamperoperahuis) en Igor Vrebac (De Nieuwe Oost).
  • Het nachtprogramma in Sexyland. Dagelijks gaat het festivalprogramma hier tot in de late uurtjes door. Met in de weekenden speciale afterparties, inclusief verrassingsacts en dj’s van makers uit het festivalprogramma.

Passe-partout
Wil je graag álles zien? Met het passe-partout à € 85,- krijg toegang tot alle voorstellingen en programmaonderdelen van Over het IJ Festival 2019. Je hebt een passe-partout met een bezoek aan vijf voorstellingen er al uit. Combineer vooral meerdere voorstellingen op één dag, dan profiteer je maximaal.

Vierdiepingsprogramma: Specials
Ons verdiepingsprogramma bestaat uit bijzondere nagesprekken en drie Specials, vormgegeven door theatermaker en auteur Marjolijn van Heemstra, beeldend kunstenaars Bart Stuart en Klaar van der Lippen en andere kunstenaars en makers. Ook is er een avond rondom de voorstelling Alles moet weg in Palais Recup.

Extra programma
Nóg niet uitgekeken? Met ons extra programma ben je nog wel eventjes zoet. Building Conversation bouwt gesprekken met buurtbewoners op het Mosplein. Willem de Haan maakt een site-specifieke installatie bij de Y-helling. Ook is er een Over het IJ Festival-edite van Zwermers in de Tolhuistuin en nog veel meer...

Sexyland
Jaarlijks is ons festivalhart op een andere plek op de NDSM-werf te vinden. Dit jaar strijken we neer rondom Sexyland; ooit kantine voor scheepswerker, nu de meest gevarieerde club van Amsterdam. Dagelijks gaat het festival-programma hier tot in de late uurtjes door, met in de weekenden speciale afterparties.

Tot #OHIJ19
De komende maanden houden we je hier op de hoogte van de totstandkoming van diverse voorstellingen met making-of movies, trailers en interviews met makers. Geen enkele update missen? Zet jezelf dan op aanwezig in ons Facebookevent.

Online kaartverkoop per direct van start!