Nieuws | 6 juni 2018

Volledige programma Over het IJ Festival 2018 bekend en start online kaartverkoop

Meer dan 40 voorstellingen aan de oevers van het IJ.

Gieren de zomerkriebels je met het lengen van de dagen en het stijgen van de temperatuur ook zo heerlijk door de keel? Goed nieuws! Over het IJ Festival, je favoriete zomerfestival aan de oevers van het IJ, komt er weer aan! Van 13 tot en met 22 juli barst alweer onze zesentwintigste editie los. Vandaag maken we het volledige programma bekend en start de online kaartverkoop van alle voorstellingen, het festivalbandje en het passe-partout. Blader alvast het digitale programmaboekje door en graag tot #OHIJ18!

Kaartverkoop
Tickets voor alle voorstellingen koop je makkelijk en snel online. Ook het zeer geliefde festival-bandje is opnieuw te koop: voor maar € 19,- bezoek je zo'n dertig voorstellingen van hét locatie-theatertalent van vandaag in en om het festivalhart. Voor festivalveelvraten is er het passe-partout (tot 1 juli € 85,-, daarna € 115,-).

Locatievoorstellingen
Zoals je van ons gewend bent, presenteren we voorstellingen van de nieuwste generatie makers op spannende binnen- en buiten-locaties. Grotere voorstellingen zijn van Collectief Walden, Project Wildeman, De Stal van Dingo, Toekomstland, Pink Flamingooo, Luit Bakker/Likeminds, Francesca Lazzeri/Frascati Producties & Wild Vlees in coproductie met Over het IJ Festival en Theaterfestival Boulevard, Via Berlin & Cello Octet Amsterdam, Timen Jan Veenstra, Naomi Velissariou, ICK Amsterdam & Het Amsterdams Andalusisch Orkest, BonteHond, Johannes Bellinkx, Andrea Božić & Julia Willems/TILT en DEGASTEN.

Ferrotopia
Bruisend middelpunt van het festivalhart is in 2018 kunstwerk en paviljoen Ferrotopia van Atelier Van Lieshout. Hier vindt het gloednieuwe Over het IJ Festival LAB plaats: een residentieprogramma van zes locatietheatermakers en kunstenaars die samen met het publiek een nieuwe voorstelling maken en presenteren. Makers die aan de slag gaan in Ferrotopia zijn Bart van de Woestijne, Hilda Moucharrafieh, Abishek Thapar, Rita Hoofwijk, Merel Smitt en Nick Steur.

Zeecontainerprogramma
Het Zeecontainerprogramma bracht #OHIJ naam en faam. In 2018 zijn we terug met elf containers, door jonge makers omgetoverd tot minitheater. Een aantal werd opnieuw geselecteerd door gerenommeerde makers: Dansmakers, Likeminds, Golden Palace, YoungGangsters, Alexandra Broeder en BOG..

Nieuwe Makers Programma
Van het bruisende festivalhart tot aan rauwe rafelranden van de werf zijn korte locatievoorstellingen te zien van jonge makers. Marte Boneschansker vertelt verhalen over intimiteit en sensualiteit. De Dansers presenteren een eerste versie van Shake Shake Shake: first edition. Andere voorstellingen van het Nieuwe Makers Programma zijn van Luit Bakker/Likeminds, TENT/Zinzi Oegema, Iris van der Ende en Sam Scheuermann.

Specials
Bezoek voor verdieping één van de specials: routes langs één of meerdere voorstellingen, begeleid door Thomas Lamers en Hella Godee van Collectief Walden. Diverse kunstenaars en wetenschappers sluiten aan, zoals Joep van Lieshout, Joost Conijn, Bart Stuart, Klaar van der Lippen, Arne Hendriks en Mike Thompson.
 

Volledige programma Over het IJ Festival 2018 bekend en start online kaartverkoop