Nieuws

Over het IJ zoekt Stadsverbinder (v/m/x) voor sociaal-artistiek programma in Amsterdam-Noord

25 maart 2021

Gezocht: Stadsverbinder (v/m/x) voor sociaal-artistiek programma van Over het IJ in Amsterdam-Noord   1,5 a 2 dagen per week, per direct  Over het IJ gelooft hartstochtelijk in kunst die niet alleen over de samenleving gaat, maar ook midden in de samenleving staat. Al jarenlang werkt Over het IJ met kunstenaars en bewoners in Amsterdam-Noord samen. We bundelen onze sociaal-artistieke activiteiten in het programma Stadskunstenaars en zoeken hiervoor een actieve en enthousiaste Stadsverbinder. 

Lees verder

SCHETSBOEK: Paul Boereboom schetst zijn hersenspinsels voor Now, Not Now and Now - over de invloed van je omgeving op je identiteit

16 maart 2021

Het werkproces van makers gaat gepaard met vallen en opstaan. Twijfels, opnieuw brainstormen, schrappen, knopen doorhakken, het is een proces dat constant doorgaat. Als toeschouwer zien we vaak alleen het eindresultaat. Toch kan het meebeleven van het maakproces veel toevoegen aan de uiteindelijke ervaring. Hierom lanceert Over het IJ het Schetsboek: de plek waar makers hun afwegingen of brandende vragen delen, met soms zelfs het verlangen naar jouw input om deze vraag te beantwoorden. Deze keer vertelt Paul Boereboom over zijn proces voor Now, Not Now and Now.

Lees verder

SCHETSBOEK: Wat bieden de lucht, de reflectie en de ruimte van water? – Valerie van Leersum onderzoekt wonen aan het water in de IJpleinbuurt

8 maart 2021

Het werkproces van makers gaat gepaard met vallen en opstaan. Twijfels, opnieuw brainstormen, schrappen, knopen doorhakken, het is een proces dat constant doorgaat. Als toeschouwer zien we vaak alleen het eindresultaat. Toch kan het meebeleven van het maakproces veel toevoegen aan de uiteindelijke ervaring. Hierom lanceert Over het IJ het Schetsboek: de plek waar makers hun afwegingen of brandende vragen delen, met soms zelfs het verlangen naar jouw input om deze vraag te beantwoorden. Deze keer Valerie van Leersum over haar proces voor Licht, Lucht en Zicht.

Lees verder

SCHETSBOEK: Sophie van de Pol over ALICE #2 en het samenspel van live theater en (verrijdend) beeld

2 maart 2021

Het werkproces van makers gaat gepaard met vallen en opstaan. Twijfels, opnieuw brainstormen, schrappen, knopen doorhakken, het is een proces dat constant doorgaat. Als toeschouwer zien we vaak alleen het eindresultaat. Toch kan het meebeleven van het maakproces veel toevoegen aan de uiteindelijke ervaring. Hierom lanceert Over het IJ het Schetsboek: de plek waar makers hun afwegingen of brandende vragen delen, met soms zelfs het verlangen naar jouw input om deze vraag te beantwoorden. Deze keer Sophie van de Pol over haar proces voor ALICE #2.

Lees verder

Maak kennis met de laatste makers van Nineties Lab!

25 februari 2021

Theatercollectief Nineties Productions lanceert ‘Nineties Lab’, in coproductie met Likeminds, Feikes Huis en Over het IJ. In dit publieksgerichte laboratorium wordt online theater als nieuwe locatie onderzocht. Op zoek naar de potentie van het digitale hier en nu, heeft Nineties acht makers geselecteerd die een week lang werken vanuit een green screen studio op de NDSM werf. Hierbij stellen we de eerste vier aan je voor!  Kaartjes voor Nineties Lab zijn hier te koop! 

Lees verder

Deze vier makers zie je van 13 maart t/m 3 april in Nineties Lab!

18 februari 2021

Theatercollectief Nineties Productions lanceert ‘Nineties Lab’, in coproductie met Likeminds, Feikes Huis en Over het IJ. In dit publieksgerichte laboratorium wordt online theater als nieuwe locatie onderzocht. Op zoek naar de potentie van het digitale hier en nu, heeft Nineties acht makers geselecteerd die een week lang werken vanuit een green screen studio op de NDSM werf. Hierbij stellen we de eerste vier aan je voor!  Kaartjes voor Nineties Lab zijn vanaf maandag 22 februari hier te koop! 

Lees verder

SCHETSBOEK: BetweenTwoHands over de manier waarop Ecognosis het publiek confronteert met haar eigen (vernietigende) aanwezigheid

26 januari 2021

Het werkproces van makers gaat gepaard met vallen en opstaan. Twijfels, opnieuw brainstormen, schrappen, knopen doorhakken, het is een proces dat constant doorgaat. Als toeschouwer zien we vaak alleen het eindresultaat. Toch kan het meebeleven van het maakproces veel toevoegen aan de uiteindelijke ervaring. Hierom lanceert Over het IJ het Schetsboek: de plek waar makers hun afwegingen of brandende vragen delen, met soms zelfs het verlangen naar jouw input om deze vraag te beantwoorden. Deze keer BetweenTwoHands (bestaande uit Erin Tjin A Ton en Gosia Kaczmarek) over Ecognosis. Zij gingen in gesprek met het Performance Technology Lab over hun maakproces.

Lees verder