Nieuws

Meld je aan als vrijwilliger

12 juni 2018

Help jij mee om van onze 26e festivaleditie een waanzinnig leuk feestje te maken? Word dan OHIJ-vrijwilliger! We belonen je met eindeloos veel kudos én een onvergetelijke festivaltiendaagse op de NDSM-werf.

Lees verder

Presentatie pamflet 'Festivals, geen ontkomen meer aan' van De Verenigde Podiumkunstenfestivals

5 juni 2018

Podiumkunstenfestivals zijn volgens Over het IJ Festival en meer dan 40 andere festivals verenigd in De Verenigde Podiumkunstenfestivals​ essentieel voor de toekomst van het culturele bestel. In het pamflet 'Festivals, geen ontkomen meer aan' geeft de De Verenigde Podiumkunstenfestivals verschillende aanbevelingen voor een hernieuwd cultuurbeleid. Het pamflet wordt vandaag aangeboden aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Raad voor Cultuur.

Lees verder

Making-of Shake Shake Shake

8 mei 2018

Eén van onze festivalfavorieten komt terug naar #OHIJ18: De Dansers! In dit filmpje vertellen Guy Corneille en Josephine van Rheenen meer over wat je kunt verwachten van hun nieuwste voorstelling Shake Shake Shake. Veel plezier alvast!

Lees verder

Maakproces alsof je thuis bent op Buikslotermeerplein in volle gang

13 april 2018

Misschien heb je ze al aan de slag gezien: de makers van De Stal van Dingo zijn druk aan de slag met Alsof je thuis bent op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. De voorstelling is van 13 tot en met 22 juli te zien tijdens Over het IJ Festival. Hoe vergaat het de makers op locatie? We vroegen het regisseur Ilgin Abeln.

Lees verder