Nieuws

Making-of Shake Shake Shake

8 mei 2018

Eén van onze festivalfavorieten komt terug naar #OHIJ18: De Dansers! In dit filmpje vertellen Guy Corneille en Josephine van Rheenen meer over wat je kunt verwachten van hun nieuwste voorstelling Shake Shake Shake. Veel plezier alvast!

Lees verder

Maakproces alsof je thuis bent op Buikslotermeerplein in volle gang

13 april 2018

Misschien heb je ze al aan de slag gezien: de makers van De Stal van Dingo zijn druk aan de slag met Alsof je thuis bent op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. De voorstelling is van 13 tot en met 22 juli te zien tijdens Over het IJ Festival. Hoe vergaat het de makers op locatie? We vroegen het regisseur Ilgin Abeln.

Lees verder

#OHIJ18 is op komst: 13-22 juli

13 maart 2018

Van 13 tot en met 22 juli barst je favoriete locatietheaterfestival aan de oevers van het IJ alweer voor de zesentwintigste keer los. We maken ons opnieuw op voor tientallen voorstellingen van nieuwe en gevestigde makers op onverwachte stedelijke locaties aan de oevers van het IJ. De eerste selectie makers en gezelschappen is inmiddels bekend. Begin mei lanceren we het volledige programma en starten de kaartverkoop.

Lees verder

Ferrotopia van Atelier Van Lieshout in festivalhart

20 februari 2018

Vanaf komend voorjaar is het imposante bouwwerk Ferrotopia, een kunstinstallatie van Atelier Van Lieshout, gedurende acht maanden op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord te zien. Tijdens Over het IJ Festival is Ferrotopia werkplaats én ontmoetingsplek voor makers en publiek. We presenteren hier een speciaal programma van locatietheatermakers en kunstenaars die er samen met het publiek ter plekke nieuw werk onderzoeken en ontwikkelen hier. Meer informatie hierover maken we in april bekend.

Lees verder

Over het IJ Festival neemt deel aan nieuw initiatief ‘Geef een Toegift’

1 januari 2018

De Verenigde Podiumkunstenfestivals, het samenwerkingsverband van meer dan 40 landelijke festivals, start dit jaar met het project ‘Geef een Toegift’. Festivalbezoekers krijgen de optie een extra kaart voor voorstellingen tijdens Over het IJ Festival 2018 te kopen, voor andere personen die eveneens graag het festival willen bezoeken, maar hier niet de financiële middelen voor hebben.

Lees verder

Nieuwe opzet toekomstig Atelier

1 september 2017

Na een aantal geslaagde Atelier-edities beraden Oerol en Over het IJ Festival zich op een duurzame nieuwe opzet van het Atelier voor de toekomst. Daartoe zullen er in het vroege voorjaar een aantal gesprekken met mogelijke partners plaatsvinden, met het streven om tijdens de festivals de nieuwe opzet voor het Atelier (van 2019 en verder) te presenteren.

Lees verder

Geslaagde jubileumeditie Over het IJ Festival

24 juli 2017

Van 14 tot en met 23 juli vierden we samen met jullie: ruim 30.000 bezoekers, onze vijfentwintigste verjaardag. Er waren ruim 50 voorstellingen op de NDSM-werf, in Amsterdam-Noord en aan de oevers van het IJ. Het festivalhart in samenwerking met café-restaurant Pllek was tien dagen lang een bruisend middelpunt.

Lees verder