Tweede festivalbandje gratis bij SPOOR magazine

Als abonnementhouder van NS ontving je bij SPOOR magazine een kortingsvoucher voor Over het IJ Festival. Lever deze voucher in bij de kassa en je krijgt het tweede festivalbandje gratis. Vooraf reserveren is niet nodig. 

Met het Over het IJ Festivalbandje krijg je van 5 t/m 14 juli:

  • tien dagen lang onbeperkt toegang tot zo’n 30 voorstellingen van de jongste generatie locatietheatermakers, overal in en om het festivalhart
  • gratis toegang tot de afterparties in Sexyland
  • korting aan de bar op drinken in het festivalhart op de NDSM-werf


De voorstellingen in het festivalbandjesprogramma

Tot het festivalbandjesprogramma behoort onder meer het iconische Zeecontainerprogramma: tien mini-locatietheatervoorstellingen of -installaties in, op of om een zeecontainer. Ze zijn speciaal voor Over het IJ Festival gemaakt door jonge makers, deels aangedragen door Dood Paard, Afslag Eindhoven, Dansmakers Amsterdam, DEGASTEN, Golden Palace en HKU - MA programme Scenography.

Het festivalbandje geeft toegang tot vijf voorstellingen van nieuwe makers op diverse locaties op en om het festivalhart: Sheralynn Adriaans, Lotte Rischen, Lotte Boonstra, CHRONOS en Rita Hoofwijk. De voorstellingen komen tot stand in samenwerking met gerenommeerde gezelschappen uit heel Nederland, waaronder Likeminds, Maas, ICK en Dansmakers Amsterdam.

Ook Over het IJ Festival LAB is onderdeel van het festivalbandjesprogramma: een residentieprogramma waarin locatietheatermakers in drie weken samen met het publiek nieuw werk ontwikkelen en experimenteren met nieuwe vormen van kunst en locatietheater. Deelnemende makers zijn BetweenTwoHands, Emke Idema, LIPS&KNOBEL, Tamar Blom | Wild Vlees, TB RUUT, powered by de Veenfabriek en Pink Flamingooo.

Tot slot bezoek je met het festivalbandje Het Atelier: een talentontwikkelingstraject van Over het IJ Festival en Oerol, waarvoor drie makers hun eigen theatertaal en een blauwdruk voor nieuw werk ontwikkelen, zowel op de NDSM-werf als op Terschelling: Marinke Eigenraam (Schweigman&), Warre Simons (Kamperoperahuis) en Igor Vrebac (De Nieuwe Oost)

Tot #OHIJ19
Kom op FacebookInstagram en Twitter alvast in de festival-stemming met vooruitblikken op het festivalprogramma. Graag tot ziens tijdens #OHIJ19!