Duurzaamheid is voor ons een belangrijk speerpunt. Over het IJ festival laat dit jaar samen met GreenBattery en Greenchoice de toekomst van energievoorziening van festivals zien. GreenBattery slaat energie uit zon, wind en van leverancier Greenchoice op in een grote mobiele accu. Schoon, stil en duurzaam. Maar het mooiste komt nog: op momenten dat er zonne-energie over is zal deze terug in het net worden gevoed. Zo willen we laten zien dat een festival in de toekomst energieleverancier kan worden en kan bijdragen aan een leefbaar milieu in de moderne stad.

Een festival van ons formaat, met onze bezoekersaantallen, gebruik van tijdelijke locaties en veel verschillende materialen kan tot veel vervuiling leiden. Hierop nemen wij een scala aan maatregelen en blijven we onszelf continu ontwikkelen. Dat begint uiteraard met het willen achterlaten van een zo laag mogelijke footprint, onder andere door het inzetten van duurzame producten op het kantoor, maar we gaan verder.

Wij zetten ons in om een zo duurzaam mogelijk festival neer te zetten. Zo maken we zo min mogelijk gebruik van aggregaten, werken met duurzame en diervriendelijke producten in de horeca (zowel de publiekshoreca als de personeelscatering), gebruiken afbreekbare schoonmaakmiddelen en zijn hard bezig om vanuit ons lidmaatschap bij NDSM-Energie in de toekomst al onze energie lokaal op te wekken. NB: om naar ons festival te komen maak je natúúrlijk gebruik van het openbaar vervoer en de fiets.