Dit weekend (16 en 17 juli) is er een speciaal kinderprogramma waarin je verschillende voorstellingen kunt bezoeken met aansluitend een korte workshop: bouw een draagbaar huis of maak je eigen animatie met water en ijsberen.

De workshop wordt geleid door de makers van drie verschillende zeecontainervoorstellingen vol met magische, grappige, vreemde objecten en figuren: De Verbeelde Stad, Water en HUIS. Je bezoekt hun voorstellingen (ca. 15 minuten per voorstelling) en kunt daarna knutselen in het festivalhart in aansluiting op de thema’s van de voorstellingen.

De workshop en doorloop van de voorstellingen vindt plaats in het festivalhart van 15:00 tot 16:15 uur en 17:00 tot 18:15 uur op zaterdag 16 juli én zondag 17 juli.

Toegankelijk voor iedereen vanaf 4 jaar! Voor de zeecontainervoorstellingen heb je een festivalbandje nodig, voor kinderen t/m 11 jaar kost deze €10. Toegang tot de aansluitende workshop is gratis.

Aansluitend op de workshops kun je naar locatievoorstelling Kiemkracht van Het Houten Huis/PeerGroup/Gouden Haas om 16:30 en 19:30. Deze voorstelling is niet toegankelijk met het festivalbandje, je dient hiervoor een apart ticket aan te schaffen. Voor kinderen t/m 11 jaar €10.

—–

Hierbij geven we ook een overzicht van alle voorstellingen en activiteiten die je met kinderen kunt bezoeken op Over het IJ Festival 2016:

Kiemkracht van Het Houten Huis/PeergrouP/Gouden Haas (9+). Dit is bij uitstek een familievoorstelling! Na de voorstelling is ook de aansluitende Kiembunker te bezoeken.

Amatourist van Kajetan Uranitsch (9+)

Expeditie Landschapsextracten van Satellietgroep (2+), let wel op: dit is een expeditie op de fiets van 3 uur.

Water van Anastasiia Liubchenko (Zeecontainerprogramma) (3+)

NDSM-berg van Nicolai Bosko (Zeecontainerprogramma) (8+)

HUIS van Elke Schouten (Zeecontainerprogramma) (4+)

Swinging Through van Narrative Collective (Zeecontainerprogramma) (7+)

De Verbeelde Stad van Krimskrams (Zeecontainerprogramma) (4+)

Tickets voor kinderen onder de 12 jaar kosten €10,-. Dit tarief geldt voor zowel het festivalbandje, als de tickets voor het reguliere programma.