Cultuur is voor iedereen, vinden wij bij Over het IJ Festival. Daarom maken we samen met Stichting 5D het festival toegankelijker.

Als je minder valide bent en extra ondersteuning wilt, horen wij dat graag vooraf aan je bezoek. Zo kunnen we regelen dat je het festival op je gemak bezoekt. Stuur ons een mailtje: info@overhetij.nl. Bellen kan ook: 020 – 4922229.

Zo maken we Over het IJ Festival beter toegankelijk:

  • Extra goed leesbare bewegwijzering.
  • Zoveel mogelijk voorstellingen zijn rolstoeltoegankelijk. Deze voorstellingen zijn te herkennen aan het rolstoelicoontje.
  • Bij veel speellocaties staan vrijwilligers die je helpen als je moeilijk ter been bent. Ook zijn zes zeecontainervoorstellingen met een rolstoel toegankelijk.
  • De pont naar de NDSM-werf vanaf station Amsterdam Centraal en Westerdoksdijk is rolstoeltoegankelijk.
  • Het festivalhart en Pllek zijn rolstoeltoegankelijk. In Pllek bevindt zich ook een invalidentoilet.

Mocht je suggesties hebben voor meer of betere toegankelijkheid, dan horen we dat graag.

Programma 2017

Ook in 2017 heeft Over het IJ festival een uitgebreid aanbod voor mensen met een beperking. Hieronder vind je een overzicht van alle voorstellingen die toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel, blinden/slechtzienden en doven/slechthorenden. Gebruik dit overzicht als advies. Voor de voorstellingen kun je een apart kaartje kopen. Het Zeecontainer- en Nieuwe Makers Programma is toegankelijk met een Over het IJ Festivalbandje.

Blinden/slechtzienden
De onderstaande voorstellingen zijn toegankelijk voor blinden en slechtzienden.

Losse voorstellingen:
– BOT – Lek
– KASSETT – HOOFDROL
– Theater Utrecht/Davy Pieters – Re-enactment of The Now

Zeecontainerprogramma (met het festivalbandje):
– Roos Sparreboom
– Ritzah Statia

Doven/slechthorenden
Op zondag 16 juli vertaalt een NGT-tolk twee voorstellingen: HOOFDROL van KASSETT (20:00-21:15), en de zeecontainervoorstelling (15min) van Roos Sparreboom. De voorstelling van Roos wordt één keer getolkt tussen 18.00 en 19.15 uur. De precieze tijd maken we nog bekend.

SPECIALE DUO-ACTIE: bezoek de getolkte voorstellingen van KASSETT en Roos Sparreboom samen met het Over het IJ Festivalbandje. Je hebt dan ook toegang tot de andere Zeecontainervoorstellingen en één van de voorstellingen van het Nieuwe Makers Programma die geschikt zijn zonder tolk (zie hieronder). Je hoeft geen apart kaartje te kopen voor de voorstelling van KASSETT. Laat uiterlijk vrijdag 14 juli via kassa@overhetij.nl weten of je gebruik wilt maken van de duo-actie en met hoeveel personen je komt. Wil je alleen naar de voorstelling van KASSETT? Dan horen we dat ook graag via kassa@overhetij.nl. Zo kunnen we genoeg plekken reserveren.

Op de overige dagen (14 t/m 23 juli) kunnen doven en slechthorenden de onderstaande voorstellingen (die toegankelijk zijn zonder de aanwezigheid van een NGT-tolk) op eigen gelegenheid bezoeken.

Losse voorstellingen:
– Man || CO – The winner takes it all
– La isla bonita – La lucha libre

Nieuwe Makers Programma (met het festivalbandje):
– BetweenTwoHands – Paperwork

Zeecontainerprogramma (met het festivalbandje):
– Davey Bakker
– Marinke Eijgenraam
– Andrea Zavala Folache

Rolstoeltoegankelijk
De onderstaande voorstelling zijn rolstoeltoegankelijk. Er is bij deze voorstellingen ook parkeergelegenheid voor invalidenvervoer.

Losse voorstellingen:
– SPACE
– BOT
– Touki Delphine (met assistentie)
– Timen Jan Veenstra (met assistentie)
Anouke de Groot / Toekomstland
– MAN||CO

Nieuwe Makers Programma (met het festivalbandje):
– Margit Odems & Rosa Sijben
– Krimskrams
– Zarah – Het Atelier (met assistentie)
– Naomi – Het Atelier
– Zeecontainerprogramma