Voorstellingen van het Nieuwe Makers Programma, Wijkmakers #3, Het Atelier en Specials kun je niet op eigen gelegenheid bezoeken. Deze programma’s starten bij het vertrekpunt (=V) in het festivalhart. Vanaf het vertrekpunt loop je onder begeleiding naar de voorstellingslocatie.

Voorstellingen buiten de NDSM-werf kun je op eigen gelegenheid bezoeken (met fiets of te voet). Check de plattegrond voor de speellocaties van de voorstellingen buiten de NDSM- werf en de vertrekpunten van voorstellingen en fiets- en wandelroutes. Houd rekening met de extra reistijd naar de locaties buiten de NDSM-werf. Vanaf de werf zijn routeborden te vinden die de weg wijzen naar de voorstellingen buiten de werf.

Over het IJ Festival is goed bereikbaar per fiets, bus en pont. Wij raden je aan met de fiets te komen in verband met voorstellingen op locaties buiten de NDSM-werf. Daarnaast zijn er een aantal voorstellingen inclusief een fietsroute. Op Amsterdam Centraal Station is het mogelijk een OV-fiets te huren. Check de informatie op www.ns.nl.

PONT. Met de gratis pont van het GVB ben je in tien minuten van het Centraal Station op de NDSM-werf (veerboot 906). Hij vaart tweemaal per uur, en tijdens de spitsuren vier keer per uur. De overtocht duurt slechts 14 minuten. Er vaart ook een pont tussen de Tasmanstraat in het Westelijk Havengebied en de NDSM-werf (veerboot 905). In de spitsuren vaart de pont drie keer per uur, daarbuiten 2 keer. De overtocht duurt slechts 6 minuten. Check hier de vertrektijden.

BUS. Vanaf Centraal station pak je bus 391 (richting Zaandam Zaanse Schans) of Bus 394 (richting Zaandam Station) en stap je uit bij Bushalte Klaprozenweg. Ook vertrekt stadsbus 35 (richting Molenwijk) vanaf Centraal Station, met deze bus stap je uit bij Bushalte Ataturk. Vanaf beide haltes is het vijf minuten lopen naar het festivalterrein. Voor actuele reistijden check je http://9292.nl

AUTO. Kom je toch met de auto, dan kun je gebruik maken van de parkeerplekken op de NDSM-werf naast de Scheepsbouwloods. Van maandag t/m zondag van 09:00 tot 23:00 uur geldt het tarief van €1,30 per uur.

Voorstellingen buiten de NDSM-werf kun je op eigen gelegenheid bezoeken (met fiets of te voet). Check de plattegrond voor alle speellocaties buiten de NDSM- werf en de vertrekpunten van voorstellingen en fiets- en wandelroutes. Houd rekening met de extra reistijd naar de locatie. De fiets- en wandelroutes naar de locaties van de reguliere voorstellingen zijn verkrijgbaar bij de kassa.