Thuis

Het Buikslotermeerplein wordt door velen gezien als het lelijkste en meest deprimerende plein van Amsterdam. Tegelijkertijd moet het met de komst van de Noord-Zuidlijn een glorieuze poort worden voor de toekomst. Uitgerust met koptelefoon kijk je in deze ‘wandelende voorstelling’ door de ogen van bewoners, nieuwkomers en politici die bij dit robuuste plein horen. Voorbijgangers worden door onze medewerksters van het Instituut voor Alternatieve Bottum Up Ceremonies aan de tand gevoeld. Wat denken zij over het aanstaande ‘huwelijk’ tussen Amsterdam Noord & Zuid? Welke schoonheid schuilt er in lelijkheid? Wat is de trots van Amsterdam Noord? Een verhaal over belangen en dromen waarin de verbeelding wint.

Hilde Tuinstra studeerde regie aan de regieopleiding van de Amsterdamse Theaterschool (2014). Na haar afstuderen maakte ze een voorstelling op locatie voor Over het IJ Festival en werkte ze met Disco Pigs van Enda Walsh met jongeren uit Buikslotermeer in Theater Frascati. Ze maakte voor het Grachtenfestival een muziektheatervoorstelling in het Veemtheater en kortgeleden de voorstelling Waldleben voor het Amsterdamse Bos. Zij deed mee aan het eerste Wijmakers-traject in 2015. Hilde zal haar onderzoekstraject op het Buikslotermeerplein verder ontwikkelen naar een voorstelling op Over het IJ Festival 2016 binnen Wijkmakers #2.

regie en tekst Hilde Tuinstra spel Imke Smit & Sophie Höppener geluidsontwerp Noah Voelker voice-over Laura Mentink met bijdragen van Rene Brugman, Mirjam van Golen, Anne van Sichem, Kalloe & Mohan, Mirjana Milanovic, Herman ter Hennepe artistieke begeleiding Petra Ardai & Simone Hogendijk