Begin juni maken we het volledige programma van de zesentwintigste editie van Over het IJ Festival bekend.

De allerbeste festivaldeal is het festivalbandje: daarmee bezoek je tien dagen lang tientallen voorstellingen van hét locatietheatertalent van vandaag op de NDSM-werf. Het festivalbandje geeft onbeperkt toegang tot alle onderdelen van het Zeecontainerprogramma, het Nieuwe Makers Programma en het Over het IJ Festival LAB.

Koop hieronder tot 1 juni je een early bird festivalbandje voor slechts € 14,- (normale kassaprijs € 19,-). 

Let op:
- Het festivalbandje geeft toegang tot het Zeecontainerprogramma, het Nieuwe Makers Programma en het Over het IJ Festival. Je hebt geen festivalbandje nodig om het reguliere programma, (middel)grote losse voorstellingen, te bezoeken.
- Begin juni wordt het complete programma bekend gemaakt en start de kaartverkoop. 
Vanwege een nieuw kaartverkoopsysteem vragen we je tijdens de aankoop eenmalig te registreren.

Programma

Zeecontainerprogramma
Ook in 2018 is er een nieuwe editie van ons iconische Zeecontainerprogramma. Elf makers toveren een zeecontainer in het festivalhart om tot minitheater. Een selectie is gepresenteerd door gerenommeerde makers en gezelschappen die zelf ooit hun loopbaan startten op Over het IJ Festival, waaronder YoungGangsters, Dansmakers, Likeminds en BOG.

Nieuwe Makers Programma
De NDSM-werf is al jarenlang de gedroomde playground van jonge, avontuurlijke locatietheatermakers. Ook dit jaar nemen we je mee op ontdekkingstocht langs tot de verbeelding sprekende plekken: van het bruisende festivalhart tot aan rauwe rafelranden van de werf. Het Nieuwe Makers Programma bestaat dit jaar uit voorstellingen van onder meer De Dansers, Luit Bakker en Iris van der Ende.

Over het IJ Festival LAB
Nieuw dit jaar is het Over het IJ Festival LAB: een residentie-programma van locatietheater-makers en kunstenaars in en om het Atelier Van Lieshout-paviljoen Ferrotopia. Voorafgaand en tijdens het festival ontwikkelen Bart van de Woestijne, Rita Hoofwijk, Merel Smitt en andere makers in Ferrotopia nieuwe voorstellingen in directe relatie met het publiek.