Het Atelier is het gezamenlijke talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival. Nieuwe makers doen hierin onderzoek naar hun eigen theatertaal en hun visie op locatietheater. Op beide festivals laten we je de verschillende stadia van onderzoek, ontwikkeling en presentatie van de makers zien.

Dit jaar bieden we ruimte aan twee makers en één duo: Naomi van der Linden, Zarah Bracht en Rita Hoofwijk & Felix Schellekens. Zij gaan aan de slag in totaal verschillende landschappen en sociale contexten. Op Terschelling werken zij in de duinen, op het strand of middenin een weiland. In Amsterdam-Noord dienen de oevers van het IJ en de industriële NDSM-werf als inspiratiebron. Zowel tijdens Oerol als Over het IJ Festival presenteren zij op een door henzelf gekozen locatie een korte voorstelling van 30 minuten en daaromheen nemen ze je mee in de wereld van Het Atelier. 

Naomi van der Linden speelt in de grote open ruimtes tussen de loodsen van de NDSM-werf. Haar voorstelling Terug naar huis neemt je mee op een zoektocht naar de zintuiglijke ervaring van je ergens thuis voelen.

Zarah Bracht is in You In Wonderland je gids tijdens een wandeling over de NDSM-werf. Met iedere stap die je zet verschuiven dingen om je heen. Na enige tijd is niets meer wat het lijkt.

Felix Schellekens en Rita Hoofwijk vinden in Can’t Stop Motion een eigen tijdsbeleving uit. Zij maakten de voorstelling vanuit een persoonlijk verlangen om vast te kunnen houden en een wil om te leren loslaten. Kijk mee hoe alles, inclusief jezelf, voortdurend in beweging is.

Het Atelier is elke dag (behalve maandag) tijdens het festival te bezoeken op de NDSM-werf. De voorstellingen zijn zowel als wandelroute als los van elkaar met je festivalbandje te bezoeken. Als je voor de wandelroute kiest dan krijg je na afloop ook een peroonlijke ontmoeting met de makers. 

In de rechterkolom, onder VOORSTELLINGEN, vind je de vertrektijden van de ROUTES. Wil je meegaan op deze routes? Reserveer je dag en tijd via kassa@overhetij.nl o.v.v. Atelierroute. De route duurt ca 2,5 uur met daarn een nagesprek met de makers.

 

Het Atelier wordt mogelijk gemaakt door Oerol, Over het IJ Festival en Fonds Atelier Oerol.

Begeleiding en artistieke coördinatie: Maurice Bogaert, begeleiding: Alexandra Broeder, productie: Odin Heyligen, productiesupport: Maarten Steen