The Village legt het dorp in de stad bloot. Een smartphone app, ingezet als theatrale, interactieve navigatie-tool, gidst je langs verhalen en dwars door de stad. In elk dorp zorgt er iemand voor beweging en is er iemand die tegenwerkt. Iemand zal volgen, iemand kijkt toe. Er is altijd een slachtoffer. Iemand staat stil, een ander schopt een rel. En in dat alles zit poëzie. Jij loopt de stad in en wij helpen je om in te zoomen. Ontmoet 5 sleutelfiguren die allemaal hun eigen visie geven op dezelfde plek. Via je telefoon, midden in de stad.

Ook wordt er tijdens The Village AMS Noord een sculptuur op het veldje aan het Buiksloterkerkpad in Amsterdam-noord gebouwd. Een bouwpakket dat iedere dag tussen 15.00 en 22.00 uur met hulp van passanten en buurtbewoners wordt opgebouwd.

Locatie is 10 minuten met de fiets vanaf het festivalhart.

Concept & Regie Bas van Rijnsoever, Regieassistent Esther de Ruiter, Spel Emma Buysse, Scenografie Pascal Leboucq, Grischa Runge, Nina Kay, Hannah Baudouin, Tekeningen Lot Bakker, Suze van Miltenburg, Christina Mitselou, Fred van Mourik, Teye Ubbens, Rob van Barneveld, Stemmen Harriët Stroet, Melih Gencboyaci, Marie Groothof, Fons van Tienen, Massih Hutak, Bas van Rijnsoever, Productieleiding Floortje Schouten, Zakelijk leiding Wouter Goedheer, Beeld Christina Mitselou, App development Moqod, Met dank aan Petra Eikelenboom, Tineke & Jacob, Lucas De Man, Opleiding scenografie, AHK academie voor theater en dans, decoratelier / Frits van Driel, De Acteerschool Rotterdam, David van der Wees, Leonie Baars, Simone Hogendijk.