Studio ORKA speelt Zoutloos op locatie van verpleeghuis De Die. Zoutloos gaat over vroeger en later en den dag van vandaag. Over iemand moeten missen of toch maar liever vergeten. Over kraaienpootjes, warme dekentjes op koude voeten, slappe koffie en smeulende sigaretten.

Sterven is afscheid nemen, en daar gaat Zoutloos in wezen over. Over oude mensen - die voelen dat ze binnenkort zullen sterven en klaar zijn om te ‘vertrekken’, en afscheid nemen van het leven en van hun dierbaren. Bij deze dierbaren horen ook de kleinkinderen. In Zoutloos laten we een zachte dood zien. Boordevol humor en troost. Troost is het allerbelangrijkste.

Op 11 juli is er na afloop van de voorstelling van 19:30 uur een nagesprek. Dit wordt geleid door Céline Talens.

Zin om voorafgaand aan de voorstelling van 19.30u Amsterdam-Noord te ontdekken op een Velox vintage vouwfiets?
Boek een fietstour Zicht op Noord en word in anderhalf uur langs kleine en grote belevenissen in Noord naar de voorstelling Zoutloos gebracht. Je komt altijd op tijd bij de voorstelling en je fietst na afloop zelf weer terug naar het festival. Koop een apart ticket voor de voorstelling van 19.30 uur via deze pagina en koop een ticket voor de tour hier.

 

van en met Philippe Van de Velde, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Ilse de Koe, Steven Beersmans, Tania Van der Sanden, Julie Delrue, Cecilia De Mulder, Walter Schudel, Kobe Van Hille/ Pelle Van den Steen / Ferre De Maere / Tijmen Van Handenhoven vorm Philippe Van de Velde, Kwint Manshoven coach Tom Dupont 
dramaturgie
 Mieke Versyp productieleiding Maarten Naessens kostuums Elles De Koe techniek Kristof Oosterlynck, Bram Waelkens, Bart Van Belleghem illustratie Lies Jacques in coproductie met cc De Grote Post (Oostende), MiramirO met de steun van de Vlaamse Overheid, Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen. Met dank aan Sint-Monica Oostende, Liberteyt Gent, De Zonnebloem Gent, Knapenkoor In Dulci Jubilo en Dieter Vanhandenhoven (Sint-Niklaas).