Over het IJ Festival viert dit jaar zijn 25e verjaardag. Dat doen we met een speciale editie van het Zeecontainerprogramma, dat al sinds 2004 aan de basis staat van ons festival. Veel makers stroomden vanuit het Zeecontainerprogramma door naar de rest van ons programma, of naar elders in het theaterveld. Dit jaar kijken we als in een tijdmachine terug en tegelijkertijd vooruit, naar de toekomst.

We vragen gezelschappen of makers die bij ons hun loopbaan startten en doorgroeiden in het programma, om jonge theatertalenten voor te dragen waar zij zich mee verwant voelen, en in wie zij een bijzondere theatrale kracht zien. Binnen een ontwikkeltraject met een artistieke en productionele begeleidingsbedding creëren we zo samen een platform voor de nieuwste generatie theatermakers en kunstenaars, waarbinnen we kennis, ervaring en verschillende visies op (locatie)theater delen.

De nieuwste generatie makers gaat aan de slag met een voorstelling in op of om een zeecontainer van maximaal 15 minuten. Dit doen zij aan de hand van het thema de Staat van de stad. We vragen hen om de balans op te maken van wat de stad nu voor hen betekent, en wat hun plek als bewoner én kunstenaar hierbinnen is, of kan zijn. Ook dagen we hen uit om grenzen op te rekken van de locatie, thema en hun eigen theatertaal.

 

FC Bergman: Danielle de Nul  

Schweigman&: Marinke Eijgenraam  

YoungGangsters; Anna Verkouteren Jansen   

Alexandra Broeder: Janet Oosterlaken  

BOG: Roos Sparreboom  

Golden Palace: Ritzah Statia  

BERG&BOS: Sarah Blok

Dansmakers: Andrea Zavala Folache

Likeminds: Sheralynn Adriaansz 

Het Houten Huis: Davey Bakker

 

Het Zeecontainerrogramma vindt plaats in het festivalhart.

Maak je bezoek aan #OHIJ17 compleet met een heerlijke festivalmaaltijd in het festivalhart. Inclusief festivalbandje betaal je hiervoor slechts € 25,-! Maak je bezoek aan #OHIJ17 compleet met een heerlijke festivalmaaltijd in het festivalhart. Inclusief festivalbandje betaal je nu slechts € 25,-.

Met dank aan De Brakke Grond en kringloopbedrijf De Lokatie.

 

De Lokatie

 

Over het IJ Festival i.s.m. alle voordragende gezelschappen

Producent: Annemarijn Zanting, stage: Lulu Sorber, techniek: Pim Vonk, artistieke begeleiding vanuit Over het IJ Festival: Maurice Bogaert en Simone Hogendijk