"Nostalgie en gezamenlijke vrolijkheid" ★ ★ ★ ★ Theaterkrant.nl
"Gevoelig portret van onbevangen kindertijd" ★ ★ ★ ★ 
NRC
"Nostalgie en ontroering dringen zich op" ★ ★ ★ ★  De Volkskrant 

1996. Wim Kok is de baas van Nederland, Bill Clinton van Amerika. 15 miljoen mensen staat 13 weken in de top 40. Pim Fortuyn schrijft aan zijn boek Tegen de islamisering van onze cultuur. Ondertussen krijgen in Maarssenbroek de kinderen uit groep acht de uitslag van hun Citotoets. Op het voorhoofd van elk kind wordt plotseling een etiket geplakt: mavo/havo/vwo. Een allesbepalend moment in een tot dan toe harmonieus verlopende jeugd. Het spelen van hun eindmusical is het laatste dat ze samen delen.

Een vrolijk en voor velen herkenbaar verhaal over die spannende overgangsfase tussen de basis- en middelbare school. De voorstelling speelt dan ook op het Bredero Beroepscollege in Amsterdam-Noord. 

Hoe kom ik bij het Bredero Beroepscollege?
vanaf Station Amsterdam Centraal de IJ-plein pont nemen en dan de Meeuwenlaan volgen. 15 minuten lopen aan de rechterkant ligt het Bredero Beroepscollege. Vanaf festivalcentrum NDSM-werf met fiets 15 minuten fietsen (zie kaartje, klik op Locatie rechter kolom).

 

 

 

regie Casper Vandeputte spel Sadettin Kirmiziyüz, Sanne den Hartogh, William Bakker, Judith Noyons, Mingus Dagelet en Hannah Boer muziek William Bakker dramaturgie Martine Manten toneelbeeld Julian Maiwald kostuums Bernadette Corstens research Een van de Jongens

Voór de voortelling Amsterdam-Noord leren kennen op een Velox vintage vouwfiets?
Boek hier de fietstour Zicht op Noord en word in anderhalf uur langs kleine en grote belevenissen in Noord naar de voorstelling Aire d'Assevillers gebracht. Je komt altijd op tijd en je fietst na afloop zelf weer terug naar het festival. Klik op Koop ticket.