Dit voorjaar startte Building Conversation in Amsterdam-Noord een gespreksmarathon van vier jaar, waarmee het de aandacht vestigt op de kracht van het gesprek. De komende jaren voert de marathon langs vele mensen, wijken en buurten in Amsterdam.

Samen met Over het IJ Festival organiseert Building Conversation Het (on)mogelijke gesprek in Molenwijk in Noord. Deelnemers beslissen zelf waarover zij praten en ondervinden de (on)mogelijkheid van een gesprek met mensen die ze (nog) niet kennen. De voorstelling is inclusief maaltijd.

Tijdens Het (on)mogelijke gesprek praten we met elkaar over grote onderwerpen die verschillende betekenissen kunnen hebben voor verschillende mensen. We gaan op zoek naar hoe we samenleven, de ruimte delen en de manier waarop we geloven en lief hebben.

Deelname is gratis en er is een maaltijd na afloop. Wil je iemand meenemen? Dan kan dat natuurlijk, leuk juist!

Building Conversation is in Molenwijk op de zaterdagen 9 september, 7 oktober en 11 november.

Tijdstip: 16.00 - 20.00 uur (incl. maaltijd).

Doe mee! Geef je voor dit vervolg op via info@buildingconversation.nl

Meer informatie: buildingconversation.nl

 

Achtergrond
Building Conversation is een groeiend collectief van kunstenaars die allemaal op hun eigen manier gefascineerd zijn door het gesprek. Met verschillende gespreksvormen organiseert Building Conversation gedurende vier jaar een gespreksmarathon door Amsterdam. Dit jaar loopt deze door Amsterdam Noord, waar tot nu toe al veel mooie ontmoetingen hebben plaatsgevonden.

De vraag die bij deze ontmoetingen centraal staat is: Hoe spreken we met elkaar en hoe zouden we met elkaar kunnen spreken? Twee keer in de maand vindt op het Buikslotermeerplein Het gesprek zonder woorden plaats, waarin deelnemers ervaren wat de basis is van contact en waarbij mensen op een hele directe manier samen worden gebracht.

Daarnaast organiseert Building Conversation in samenwerking met Over het IJ Festival Het (on)mogelijke gesprek in Molenwijk (zie tekst hierboven), waarin buurtbewoners praten met elkaar over de manier waarop ze samenleven en ruimte delen. Mensen uit Amsterdam en omstreken, maar met name uit stadsdeel Noord, worden uitgenodigd om nog tot en met november deel te nemen aan deze gesprekken.

Building Conversation is ontwikkeld door theatermaker Lotte van den Berg en beeldend kunstenaar Daan ’t Sas vanuit een grote interesse voor gesprekstechnieken uit verschillende culturen en vanuit een nieuwsgierigheid naar de werking van het gesprek als plek voor ontmoeting. Het gesprek wordt benaderd als een kunstwerk, als een gezamenlijke creatie, een collectieve improvisatie. Building Conversation is een manier om mensen te ontmoeten en is een oefening in overeenkomsten en verschillen ervaren en accepteren.