Wat beweegt klokkenluiders, kunstenaars, terroristen en geloofsfanatici om zich op te offeren voor een ideaal? Is het gevaarlijke waanzin of morele superioriteit? Jeanne is de theatrale zoektocht naar het antwoord op die vragen. Een eigentijdse montagevoorstelling gebaseerd op de lijdensweg van één van ‘s werelds beroemdste martelaren: Jeanne d’Arc van Orleans.
Een jonge vrouw is opgesloten in een cel. Ze noemt zichzelf Jeanne. We volgen haar tijdens haar laatste uren. Twee geheimzinnige mannen doen er alles aan om haar geheim te ontrafelen. Is zij gek, of spelen hier grotere krachten die zelfs zij niet kunnen temmen?

"Jeanne, de opstand van de eenling is klein en breekbaar maar krachtig theater." - Trouw, 16 juni 2015

Op dinsdag 7 juli is er een nagesprek met regisseur Joost van Hezik na voorstelling van 20.00 uur.

Deze voorstelling wordt gespeeld op de binnenplaats van A Lab; het voormalig Shell Laboratorium in Amsterdam Noord. 

Hoe kom ik bij A Lab?
Vanaf Amsterdam Centraal Station met de pont Buikslotermeer het IJ oversteken. Als je vanaf de pont komt, rechtdoor lopen. Eerste straat links (bij Coop Cafe) en dan weer de eerste straat links. Vanaf Centraal Station en vanaf NDSM-werf 10 min. fietsen. Check de locatie in de rechterkolom.

 

 

met Justus van Dillen, Janneke Remmers, Bram van der Kelen regie & bewerking Joost van Hezik tekst Gerardjan Rijnders dramaturgie Pol Eggermont decor Marloes van der Hoek, Wikke van Houwelingen kostuums Esmée Thomassen techniek Coen Schut, Janneke Schmalgemeijer