BOT smijt alle zekerheden overboord. Want wie iets heeft, heeft iets te verliezen. Maar wie geen risico neemt, komt ook niet vooruit. Het viertal muzikanten waaronder audiomachinist Geert Jonkers, tuigt zijn rammelend instrumentarium op en bouwt vol overgave aan een eigen wereld. Met grof geschut tarten ze het lot en beuken dwars door al wat onmogelijk lijkt: BOT is op ramkoers! Ze doen dat op een speelvloer die voortdurend onder constructie is, met materiaal dat waardeloos lijkt en weerbaarder dan ooit: kletterend ijzerwerk, huilende regenpijpen, ploeterende trekzakken en roestige schraaptonnen vormen zowel het instrumentarium als het decor voor een voorstelling die schuurt, raakt en roert.

“RAMKOERS is een brok gebalde energie, die met alle kracht in het gezicht en gehoor van het publiek wordt geblazen”- De Volkskrant (****)
“De spelers hebben geen enkele pretentie, ze doen niet gewichtig of quasi-filosofisch, ze maken rauw, intens en uitbundig muziektheater” – Theaterkrant (***)

Let op: deze voorstelling is te zien op het HEMbrugterrein in Zaandam. Je kan op eigen gelegenheid naar deze locatie of je neemt de rechtstreekse pont vanaf het festivalcentrum NDSM-werf. Er wordt verzameld voor de IJ-kantine. Houd rekening met extra reistijd! 

Wil je mee met de pont? Deze vertrekt op de onderstaande tijden vanaf vertrekpunt IJ-kantine.
9 juli: 20.00 uur, 23:00 uur weer terug op de werf
10 juli: 20.00 uur, 23:00 uur weer terug op de werf
11 juli: voorstelling uitverkocht
12 juli: 13.30 uur, 17:15 uur weer terug op de werf

 

 

RAMKOERS is een voorstelling van muziektheatergroep BOT regisseur Vincent de Rooij producent productiehuis Oost-Nederland audiomachinist Geert Jonkers, Doan Hendriks tekst | zanger Job van Gorkum compositie | toetsen Tomas Postema Lichttechniek Remko van den Ende geluidstechniek Jan Aike Luchtenberg producent Maike Fleuren promotie Bas Aaftink