Dag wereld is een poëtische filminstallatie, die je alleen ervaart. Je reist mee met drie mensen die zich in het schemergebied tussen leven en dood begeven. Waarheen verdwijn je als je sterft? En welke parallellen zijn er tussen dromen, herinneren en sterven?

De film is een 'work in progress', een beeldende inkijk in een 2-jarige residentie, die theater-regisseur Thabi Mooi bij Over het IJ Festival en Oerol Festival doet. Ze onderzoekt het mysterieuze terrein van de dood, op bijzondere locaties, met mime, dans en live muziek. Langzaam werkt ze toe naar een locatievoorstelling in 2016 op Terschelling en het NDSM-terrein.

Thabi Mooi maakte deel uit van het ontwikkelingstraject van Atelier Oerol / Over het IJ Festival 2013- 2014 waarbinnen zij de ruimte kreeg voor het ontwikkelen van haar visie op locatietheater in zowel de natuurlijke omgeving van Terschelling, Oerol, als de stedelijke contexct van Over het IJ Festival. Dankzij de Nieuwe Makers regeing van het Fonds Podiumkunsten is dit onderzoekstraject verlengd met twee jaar.

concept en uitvoering Thabi Mooi