Het is hartje hoogzomer. Een zomer waarin de tijd zowat stilstaat.
Een man en een vrouw ontmoeten elkaar op een dak. Hij op de rand, klaar om zijn leven uit te lopen. Maar voor hij dat kan doen, voor iemand ook maar iets kan doen, zien ze hoe aan de horizon twee vliegtuigen zich in elkaar storten. Samen één bal vuur worden, een zon die midden in de Stad ondergaat.

Daar staan ze.
Die twee.
Te staan.
Wat kunnen ze anders?
Zij besluit ter plekke om nooit meer naar beneden te gaan, voor altijd op dat dak te blijven. En hij, ja. Mag hij nu nog wel doen wat hij van plan was?

DAK is een poëtische en ontroerende tragikomedie over afscheid nemen en achterblijven. Over hoe een ramp ook juist de schoonheid van het leven kan weerspiegelen. Een stuk als een zomeravond, waarin de tijd net wat langzamer verstrijkt, en het net wat later donker wordt.

 

 

concept Als de Beren Komen tekst Koen Caris regie Olivier Diepenhorst Spel Bas Keijzer, Malou van Sluis vormgeving Eva Jongen zakelijk leiding& publiciteit Willemijn Pheifer productie Sophie Simenel techniek Tim Vermeulen choreografie Ellen Schuring grafisch ontwerp Kop&Steert ondersteuning Alex van Bergen, Dymph Boss, Simone Hogendijk, Annet Bremen

Mede mogelijk gemaakt door het Amsterdamse Fonds voor de Kunst, het LIRA Fonds en de Stadsschouwburg Amsterdam'

Deze voorstelling valt onder het Nieuwe Makers Programma waarbij Over het IJ Festival jonge theatermakers de ruimte geeft voor onderzoek naar locatietheater op de NDSM-werf. Zij presenteren hun werk, soms in experimentele fase, soms al helemaal compleet. Laat je verrassen door de talenten van de toekomst!