Plek verkent de vanzelfsprekendheid waarmee landschappen het leven beïnvloeden. Op welke manier worden we gemanipuleerd door natuur (bergen, bossen en rivieren) en architectuur (steden, straten en gebouwen), en welke gevolgen heeft dit?

Geïnspireerd door de verborgen helden en sluimerende vijanden van hedendaagse landschappen claimt Ansicht een lapje grond. Dit gebruiken ze als vertrekpunt voor een hedendaagse mythe: een collage van verschillende verhalen waarmee ze proberen de geschiedenis te herschrijven en ons anders en gevoeliger naar bestaande structuren te laten kijken.

Met de context van NDSM-werf in het achterhoofd gaat Ansicht  aan de slag met materiaal dat ze in gedurende drie maanden onderzoek, interviews en gesprekken bijeenraapten.

 

 

 

concept Silke Huysmans, Hannes Dereere met Silke Huysmans, Hannes Dereere, Karlijn Sonderen, Britt Bakker, Eleonore Van Godtsenhoven met steun van Over het IJ Festival met dank aan Over het IJ Festival (Amsterdam NL), KC De Werf (Brugge BE), Zone à Défendre (Nantes FR), Zinnema (Brussel BE)

Deze voorstelling valt onder het Nieuwe Makers Programma waarbij Over het IJ Festival jonge theatermakers de ruimte geeft voor onderzoek naar locatietheater op de NDSM-werf. Zij presenteren hun werk, soms in experimentele fase, soms al helemaal compleet. Laat je verrassen door de talenten van de toekomst!