In het Zeecontainerprogramma zie je het jongste talent van het festival. Dit programma vormt al tien jaar de basis van Over het IJ Festival. Veel theatermakers zijn hier ontdekt en spelen nu in het reguliere programma of elders in het theaterveld.

Vijftien net afgestudeerde theatermakers en kunstenaars krijgen de mogelijkheid om een kleine voorstelling te maken van maximaal vijftien minuten in, op, met, of om een zeecontainer, dit jaar uitgaande van het thema: De Stad van Morgen. Meer weten?

Binnenkort lees je op deze pagina interviews met de makers door CLEEFT.

Jamie de Groot - Stay (Up)Date*
Freek Nieuwdorp - Hounddog
Anca Siegersma - Oase
Carla Róisìn - Posthuman: all that glitters
Tg Siblings - Hoe heet je
Suzie Roijmans - Luisterend Oor
Merel Smitt - Solitude
LuchtWERK - FASE 1*
Sanne de Wit - Stilstaan kost tijd*
Eva en Laurien - WURM
Anne Stoop - 15minutenHAMLET
AFGEFACKT - SCHIPPER MAG IK OVERVAREN? 
Gezelschap Snijbiet- Protocol
Jennifer van Exel - Incubatieruimte
Roma, Sjifra, Lisa & Susan - 26*

*voorstelling toegankelijk voor slechthorenden/doven

Over het IJ Festival daagt de makers van het Zeecontainerprogramma 2015 uit om met andere ogen naar de stad te kijken en een voorstel te doen voor een betere, of andere stad, maar vooral voor hun stad van morgen. Dit is hun kans om
ieder voor zich, maar toch gezamenlijk een voorstel te doen aan het publiek van Over het IJ Festival. Ze krijgen alle ruimte voor het verspreiden van hun theatrale gedachtengoed, niet naar binnen gericht, maar juist naar buiten, de stad in, de wereld in. De zeecontainervoorstellingen zijn verspreid over de NDSM-werf.