In gesprekken en kunstprojecten onderzoeken we de rol van kunstenaars in De Stad van Morgen. Praat mee!
Bekijk ook het workshop-, partner- en duurzaamheidsprogramma.  

Onderstaande debatten zijn gratis toegankelijk. Hier hoeven geen kaarten voor gereserveerd te worden.

Architectuur en de kunstenaar - o.l.v. Naïma Azough
zaterdag 4 juli, 16:00-17:00 uur 
Locatie: Lasloods

Wat is de rol van de kunstenaar binnen architectuur? Wat kan een kunstenaar toevoegen aan de wereld van architecten en stedenbouwkundigen? Waar liggen de kansen of juist de moeilijkheden?

Weet jij het? Kom meepraten! Met presentaties van Yvonne Franquinet (Arcam) en Ruud Reutelingsperger (Observatorium), en Saskia Beer (Glamourmanifest).

Social design en de kunstenaar - o.l.v. Naïma Azough
zondag 5 juli, 16:00-17:30 uur
Locatie: Lasloods

De kunstenaar heeft een (potentieel) grote rol binnen social design. Maar hoe ver gaat die rol? Hebben we het puur over reflectie, kwesties op een andere manier benaderen? Of kan een kunstenaar ook echt met oplossingen komen?

Weet jij het? Kom meepraten in de ruimtelijke installatie 'The End of Sitting' (RAAAF). Met presentaties van Tabo Goudswaard (The Art of Impact), Arna Mackic (RAAAF), Daniëlle Arets (Design Academy Eindhoven) en Jeanne van Heeswijk (Keith Haring Fellowship in Art & Activism Bard College New York).

Check ter informatie bijvoorbeeld het onderzoeksblog Social Design for Wicked Problems. 

De stad van morgen o.l.v. Natasja van den Berg
donderdag 9 juli, 16:00-17:30 uur
Locatie: Greenpeace

De ideale ‘Stad van morgen’ lijkt steeds meer een gezonde stad te zijn: een stad die duurzaam, circulair en groen is. In Amsterdam-Noord zijn verschillende pioniers actief om juist dit ideaal te bereiken. Wat kan Nederland leren van deze pioniers en vooral wat betekent dit voor de ruimtelijke ontwikkeling van toekomstige Nederland?

Met o.a. Jaap de Jong (De Gezonde Stad), Harry van den Berg (Amsterdam Groene Stad aan het Water), Frank Alsema, (Circulair Buiksloterham), Remco Moen (De Ceuvel) en Charlot Teng (Moderator Jaar van de Ruimte), e.v.a.

Dit debat is ontwikkeld i.s.m. het Jaar van de Ruimte.


Nagesprek Sun City II o.l.v. Gian van Grunsven

vrijdag 10 juli 21.00-21.45 uur
Locatie: Scheepsbouwloods

Nagesprek met Ivo Schot, Jeek ten Velden, Jan Rotmans (o.v.b.), Johan Schot en John Grin

Duurzaamheid en de kunstenaar - o.l.v. Naïma Azough
zaterdag 11 juli, 16:00-17:00 uur
Locatie: Greenpeace

Heeft de kunstenaar ook een rol binnen duurzaamheid? Kunstenaars zouden juist een nieuwe blik moeten kunnen werpen op de zoektocht om -vanuit ons dagelijks leven- een bijdrage te leveren aan een gezondere planeet. Maar hoe dan, en waar liggen de wensen?

Weet jij het? Kom meepraten! Met presentaties van Faiza Oulahsen (Greenpeace) en Ine Gevers (Ja Natuurlijk!/ Hacking Habitat).

Slotdebat - o.l.v. Naïma Azough (English spoken)
zondag 12 juli, 16:00-17:30 uur
Locatie: Greenpeace

Bijna twee weken van theater, kunst, kunstenaars, gesprekken en samen bouwen aan De Stad van Morgen. Wat hebben we geleerd? Wat is die rol van de kunstenaar in de stad of wat zou deze moeten zijn? Alle kennis nemen we mee naar volgend jaar en gebruiken we als basis voor een vervolgprogramma in Pakhuis de Zwijger.

Met presentaties van Sarah Cameron Sunde (NY), Teun Castelein en Hilde Tuinstra (Wijkmaker Over het IJ Festival), panelleden Bart Lubbers (Fastned en Café de pont), Femke Eerland (ovb) (Noorderzon) en Paul Gofferjé (No-Academy) en reflectoren Simone Hogendijk (Over het IJ Festival), Jan Heijns (Pakhuis de Zwijger) en Sikko Cleveringa (CAL-XL).

Dus kom meepraten. Met o.a. Paul Gofferjé (No Academy), Chris Keulemans (gespreksleider Wijkmakers), Lucas de Man ( Sketch), Sikko Clevringa (CAL-XL) en Esther Lagendijk (Over het IJ Festival).

Lees hier het manifest voor participatieve kunstpraktijken van CAL-XL.

Ga ook naar:
- De eindpresentatie van Sketch op vrijdag 10 juli om 16:00 uur. 
- De fietsroute De Lokale Stad om in gesprek te gaan met onze Wijkmakers.