Het Atelier is het gezamenlijke talentontwikkelingstraject van Oerol en Over het IJ Festival, waarin nieuwe makers de kans krijgen onderzoek te doen naar hun eigen theatertaal en hun visie op locatietheater. We nemen bezoekers graag mee in dit proces, door de verschillende stadia van onderzoek, ontwikkeling en presentatie te delen tijdens het festival.

In het huidige traject bieden we de ruimte aan drie makers: Hedwig Koers, Bart van de Woestijne en Merel Smitt. Zij kunnen zich ontwikkelen binnen de veilige bedding en begeleiding die Het Atelier biedt op artistiek, productioneel en zakelijk vlak. Ze onderzoeken de mogelijkheden van het werken in de totaal verschillende landschappen en (sociale) contexten van Terschelling en Amsterdam-Noord. In deze route presenteren de drie makers elk op een andere door hun gekozen locatie een proeve van 30-40 minuten en daar omheen nemen ze je mee in de wereld van Het Atelier.

Bart van de Woestijne - Voor we slapen

Hedwig Koers - Ach...

Merel Smitt - Het Traject

Bekijk het programmaboekje van Het Atelier hier.


Lees hier de verdiepende blog van Maurice Bogaert over Het Atelier en locatietheater.

begeleiding en artistieke coördinatie Maurice Bogaert begeleiding Alexandra Broeder productie Odin Heyligen productie support Floris Trotz met dank aan Fonds Atelier Oerol en Fonds Podiumkunsten.