In het Zeecontainerprogramma zie je het jongste talent van het festival. Dit programma vormt al elf jaar de basis van Over het IJ Festival. Veel theatermakers zijn hier ontdekt en zijn nu bekende makers in het theaterveld.

Tien net afgestudeerde internationale theatermakers en kunstenaars krijgen de mogelijkheid om een kleine voorstelling te maken van maximaal vijftien minuten in, op, met, of om een zeecontainer. Stap in de intieme ruimte van de zeecontainers en ontdek de wereld van deze jonge, veelbelovende makers. 

Dit jaar worden de makers uitgedaagd om met andere ogen naar de stad te kijken en een voorstel te doen voor een betere, of andere stad, maar vooral voor hun (Europese) stad van morgen. Het Zeecontainerprogramma is dit jaar in samenwerking met Europe by People / FabCity in het kader van het culturele programma rondom het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie.

De makers van het zeecontainerprogramma van 2016:

Anastasiia Liubchenko - WATER

Sine Forma - #watnietweetwatnietdeert

Belle van Heerikhuizen - VUIL

Nicolai Bosko - NDSM-berg

Elke Schouten - HUIS | منزل

The Narrative Collective - I am (t)here now

Krimskrams - De Verbeelde Stad

Laura Vroom - Sauerkraut

Marieke Dermul - Heldendaden&Wereldwonderen 2: European Citizen Popsong

Sophie van de Pol - Het Burn-Out Bos

Zeecontainerprogramma op FabCity
Van 27 mei t/m 26 juni staan zeecontainers op FabCity en fungeren ze als een open atelier. Je bent van harte uitgenodigd om mee te denken met het proces van de theatermakers en om jouw ideeën met hen te delen. Iedere vrijdag (17:00-22:00), zaterdag en zondag (12:00-18:30) zijn de zeecontainers open en presenteren de theatermakers hun work in progress. Uiteindelijk worden de zeecontainers verplaatst naar de NDSM-werf voor Over het IJ Festival, waar het eindresultaat van de ontwikkelde voorstellingen in première gaat. 

Mede mogelijk gemaakt door