Met Karlijn Kistemaker (Buiksloterham), Hilde Tuinstra (Buikslotermeerplein), Timen Jan Veenstra (Waterlandpleinbuurt) en Anouke de Groot (de Banne).

Neem je fiets mee en ga op tour langs de bewoners in Amsterdam-Noord. Wijkmakers #2 is een opvolging van het gelijknamige traject in 2015 waarbinnen vier zogenoemde Wijkmakers vanuit het festival de vraag krijgen zich een half jaar lang te verdiepen in een aantal wijken in Amsterdam-Noord, waar thema's leven die vragen om een andere aanpak. De Wijkmakers zoeken contact met de bewoners en gebruikers van deze buurten om in kaart te brengen wat hier leeft en reflecteren hierop met hun werk.

De Wijkmakers zijn vier theatermakers die al eerder voor Over het IJ Festival werk op locatie hebben ontwikkeld binnen Het Atelier of het Zeecontainerprogramma. Tijdens het festival presenteren zij hun werk aan het publiek. De uitkomst kan een (kleine) voorstelling zijn, maar ook een reeks gesprekken, ontmoetingen of events met een theatrale inslag.

Karlijn Kistemaker (Buiksloterham) en Hilde Tuinstra (Buikslotermeerplein) zetten hun traject van vorig jaar voort en delen het eindresultaat in een voorstelling tijdens Over het IJ Festival. Timen Jan Veenstra (Waterlandpleinbuurt) en Anouke de Groot (de Banne) zijn nieuwe Wijkmakers, die tijdens het festival een tussenpresentatie tonen.

In twee double bills in de weekenden kun je onder leiding van een gids het werk van Hilde & Timen, OF Karlijn & Anouke bezoeken in een fietsroute langs de wijken. In deze double bills krijg je een presentatie van de makers, waarbij ruimte is voor gesprek met de makers, sleutelfiguren uit de buurt en bewoners van de stad. Door de week zijn de voorstellingen van Karlijn Kistemaker en Hilde Tuinstra afzonderlijk te bezoeken met een gids.

Wijkmakers #2 mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

Productie en coördinatie Wijkmakers #2:
Met dank aan: